Now Reading:
Grad Lepoglava znatno povećao naknadu za novorođenčad, povećana i jednokratna novčana pomoć
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava znatno povećao naknadu za novorođenčad, povećana i jednokratna novčana pomoć

Novom odlukom o socijalnoj skrbi Grada Lepoglave koja je jednoglasno usvojena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća,  dodatno se proširuje i povećava opseg prava građana.

Najznačajnija promjena je dvostruko povećanje naknade za novorođeno dijete te ona sada iznosi za prvo dijete 400 eura, za drugo dijete 530 eura, za treće i svako sljedeće dijete 665 eura, za blizance 1000 eura te za trojke i više djece 1350 eura.

Također, pomaknuta je i granica za pravo na božićni poklon s 12 na 15 godina koje ostvaruju djeca nezaposlenih roditelja, djeca iz obitelji kojima je priznato pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, zatim djeca smještena u udomiteljske obitelji te djeca s posebnim potrebama u razvoju.

Povećan je i iznos jednokratne novčane pomoći koji sada iznosi 265 eura.

Odlučeno je i kako će Grad Lepoglava na obrazloženi zahtjev moći odobriti pomoć za nabavku medicinskih ili ortopedskih pomagala te drugih neophodnih uređaja., kako bi se na taj način poboljšao zdravstveni standard građana.
-Ovim mjerama koje su usuglašene s novim Zakonom o socijalnoj skrbi, nastojimo podići socijalni i zdravstveni standard naših sugrađana, posebice onih iz najranjivijih skupina društva. Želimo dodatno ojačati pojedine usluge i gdje god je to moguće građanima ponuditi više od onih temeljnih prava koja su im zajamčena zakonom.- poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, zadovoljan što Grad Lepoglava kontinuirano razvija mjere pomoći  i podrške svojim sugrađanima.

sjever.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.