Now Reading:
Buran vikend za varaždinsku policiju! Biciklist napuhao čak 3.37 promila
Full Article 4 minutes read

Buran vikend za varaždinsku policiju! Biciklist napuhao čak 3.37 promila

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeni su brojni prekršaji, priopćila je policija.

PROMETNE NESREĆE

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 12.00 sati u Radničkoj ulici u mjestu Donji Kneginec, ozlijeđena je jedna osoba. Naime, 46-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 3.37 promila upravljao biciklom te izgubio kontrolu nad upravljačem bicikla i pao na kolnik, kojom prilikom je zadobio tjelesne ozljede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 17.25 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Bartolovec, ozlijeđena je jedna osoba. Upravljajući biciklom 24-godišnjakinja je vršila pretjecanje, te tom prilikom nije držala dovoljan bočni razmak, uslijed čega je desnim dijelom upravljača bicikla udarila u lijevi dio upravljača bicikla kojim je ispred nje u istom smjeru biciklom upravljao 26-godišnjak. Prilikom udara 24-godišnjakinja je izgubila kontrolu nad biciklom i pala na zelenu površinu uz kolnik. Tom je prilikom zadobila ozljede. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 14.45 sati u ulici Vladimira Nazora u Ivancu, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim automobilom je upravljala 20-godišnjakinja koja je zbog neprilagođene brzine kretanja, naletjela na zadnji dio zaustavljenog osobnog automobila kojim je upravljala 26-godišnjakinja, a koja je zaustavila svoje vozilo zbog spuštanja branika i nailaska vlaka. Nakon prometne nesreće sudionice su razmijenile podatke i ispunile europsko izvješće o prometnoj nesreći te se razišle, nakon čega je 26-godišnjakinja naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin, kojom prilikom je utvrđeno da je zadobila lakše tjelesne ozlijede.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 12.25 sati u mjestu Cerje Nebojse, ozlijeđena je jedna osoba. 22-godišnjak je upravljao neregistrirani i neosigurani motociklom prije položene kategorije za upravljanje navedenim vozilom te je na izlazu iz njemu desnog blagog zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom te sletio van kolnika gdje je prednjim dijelom motocikla udario u betonski most prilaza kuće. Nakon udara pao je u lijevi cestovni jarak. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

KRIMINALITET

U petak, 21. travnja temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, policijski službenici PP Ludbreg izvršili su pretragu stana i drugih prostorija kojima se koriste 44 i 41-godišnjak. Prilikom pretrage kod 44-godišnjaka pronađena je mješavina duhana i zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne težine 0,9 grama, a kod 41-godišnjaka pronađena je digitalna vaga sa tragovima bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, prozirna pvc vrećica sa bijelom praškastom materijom nalik na dogu amfetamin težine 5,22 grama, te prozirna pvc vrećica sa zelenom biljnom materijom nalik na drogu marihuanu težine 32,3 grama.

U subotu, 22. travnja u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj iz jedne trgovine otuđio oko 15-ak komada parfema. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, a policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 23. travnja u Labinskoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju 69-godišnjaka i iz otvorene garaže otuđio motornu pilu. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 400 eura, a policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom noći s 20. na 21. travanj u mjestu Gornje Vratno, nepoznati počinitelj je iskoristio noćni odmor 30-godišnjaka iz otključane kuće otuđio novac. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 600 eura, a policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U razdoblju od 5. do 22. travnja u Preloškoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u šupu u vlasništvu 56-godišnjaka i otuđio bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 200 eura, a policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

KRŠENJE JAVNOG REDA I MIRA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je četiri prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Donjem Vratnu, Trnovcu Bartolovečkom i u dva slučaja u Varaždinu.

foto: ilustracija
sjever.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.