Now Reading:
VELIKA FOTOGALERIJA! U Humu na Sutli održana pilotna vježba za masovne nesreće, evo kako je bilo
Full Article 2 minutes read

VELIKA FOTOGALERIJA! U Humu na Sutli održana pilotna vježba za masovne nesreće, evo kako je bilo

U okviru provedbe projekta „Unapređenje kvalitete suradnje i partnerstva hitnih službi Krapinsko-zagorske županije i Savinjske regije – CRO-SI-SAFE“ u Općini Hum na Sutli održana je pilotna vježba za masovne nesreće.

Pred mnoštvom zainteresiranih proveden je protokol za masovne nesreće na kojoj su zajedničkim snagama hrvatski i slovenski predstavnici vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, policije, gorske službe spašavanja, crvenog križa i civilne zaštite prikazali proceduru u slučaju masovne nesreće.

Glavni organizator vježbe je Krapinsko-zagorska županija pa je tako samom događaju prisustvovao i župan Željko Kolar.

Kolar je kazao kako je ovo bila još jedna prilika vidjeti razinu osposobljenosti interventnih snaga ali ovoga puta u suradnji sa Ministarstvom obrane te prijateljima iz susjedne Slovenije. Osobno je zadovoljan vježbom te je dodao kakao je i opremljenot te obučenost na jedno visokoj razini.

-Poslali smo poruku javnosti da mogu biti mirni jer u slučaj velike elementarne nepogode ili nesreće imamo interventne službe koje mogu odmah krenuti u akciju – kazao je Kolar dodajući da su sve službe brze i efikasne što su i pokazala na vježbi. Naglasio je i da o važnosti vježbe govori podatak da je na vježbi bio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Izjavio je da je vježba privukla veliki broj građana i zbog svoje atraktivnosti budući je u vježbi sudjelovao helikopter MORH-a.

U organizaciji su sudjelovali i Zagorska razvojna agencija, kao vodeći partner projekta te partneri Razvojna agencija Sotla i Općina Rogatec. Glavni koordinatori vježbe su Marijan Lovrenčić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, i Marjan Čuček, zapovjednik VZO Hum.

sjever.hr
22.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.