Now Reading:
STIŽE POGORŠANJE VREMENA Pljuskovi, grmljavina, pad temperature, ponegdje i snijeg…
Full Article 2 minutes read

STIŽE POGORŠANJE VREMENA Pljuskovi, grmljavina, pad temperature, ponegdje i snijeg…

Diljem Hrvatske mnogi imaju priliku doista uživati u suboti, ponajviše zahvaljujući lijepom vremenu uz puno sunca i više nego ugodnu temperaturu. Prognostičari nam, nažalost, najavljuju pogoršanje vremenskih prilika.

Prema prognozi Bojana Lipovšćaka, nad našim krajevima je ujednačeno polje visokog tlaka povezano s hladnim suhim zrakom anticiklone. Anticiklonalno polje proteže se preko kontinentalnog dijela Europe. Ciklona s Atlantika s nestabilnim vlažnim zrakom približava se obali Velike Britanije i Irske, a sutra, u nedjelju, bit će nad Europskim kopnom te se brzo premještati prema istoku sjeverno od Alpa. Manja količina nestabilnog zraka prodrijet će nad Sredozemno more, a nad Genovskim zaljevom će doći do ciklogeneze i stvaranja ciklone, donosi N1.

Od ponedjeljka će biti pretežno oblačno s pljuskovima kiše, grmljavinom i udarima vjetra. Fronta nestabilnog zraka djelovat će na vrijeme najprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu i širiti se prema istoku. Temperatura zraka u manjem padu.

Od srijede prestanak oborina i još malo hladnije. Na Jadranu će puhati bura i tramuntana, a u planinskim krajevima iznad 1500 m će temperatura pasti do 0 C, pa je uz kišu moguća i pokoja pahulja snijega, donosi N1.

foto: pixabay
sjever.hr/n1info.hr
22.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.