Now Reading:
STIŽE POGORŠANJE VREMENA Pljuskovi, grmljavina, pad temperature, ponegdje i snijeg…
Full Article 2 minutes read

STIŽE POGORŠANJE VREMENA Pljuskovi, grmljavina, pad temperature, ponegdje i snijeg…

Diljem Hrvatske mnogi imaju priliku doista uživati u suboti, ponajviše zahvaljujući lijepom vremenu uz puno sunca i više nego ugodnu temperaturu. Prognostičari nam, nažalost, najavljuju pogoršanje vremenskih prilika.

Prema prognozi Bojana Lipovšćaka, nad našim krajevima je ujednačeno polje visokog tlaka povezano s hladnim suhim zrakom anticiklone. Anticiklonalno polje proteže se preko kontinentalnog dijela Europe. Ciklona s Atlantika s nestabilnim vlažnim zrakom približava se obali Velike Britanije i Irske, a sutra, u nedjelju, bit će nad Europskim kopnom te se brzo premještati prema istoku sjeverno od Alpa. Manja količina nestabilnog zraka prodrijet će nad Sredozemno more, a nad Genovskim zaljevom će doći do ciklogeneze i stvaranja ciklone, donosi N1.

Od ponedjeljka će biti pretežno oblačno s pljuskovima kiše, grmljavinom i udarima vjetra. Fronta nestabilnog zraka djelovat će na vrijeme najprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu i širiti se prema istoku. Temperatura zraka u manjem padu.

Od srijede prestanak oborina i još malo hladnije. Na Jadranu će puhati bura i tramuntana, a u planinskim krajevima iznad 1500 m će temperatura pasti do 0 C, pa je uz kišu moguća i pokoja pahulja snijega, donosi N1.

foto: pixabay
sjever.hr/n1info.hr
22.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.