Now Reading:
Svečano uručeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava Općini Petrijanec za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini
Full Article 2 minutes read

Svečano uručeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava Općini Petrijanec za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec potpisao je ugovor sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini u iznosu od 29.040,00 eura.

Ugovore je uručila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, a potpisivanju je nazočila, uz načelnika Posavca i ravnateljica Dječjeg vrtića Bambi Kristijana Silov.

Financijsku potporu ove godine ostvarilo je 110 općina, a njom je obuhvaćeno 3639 djece vrtićke dobi, među kojima je i Općina Petrijanec – kojoj su dodijeljena maksimalna financijska sredstva u iznosu od 29.040,00 eura.

S ponosom mogu reći kako se naš trud i zalaganje uvijek isplati. Općina Petrijanec jedna je od osam Općina u Varaždinskoj županiji koja je ostvarila sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za sufinanciranje rada i boravka djece Dječjeg vrtića Bambi. Uz odobren projekt nadogradnje vrtića ovo je stvarno, lijepa vijest za naše najmlađe građane i njihove roditelje – rekao je Posavec.

Općini Petrijanec dodijeljen je stopostotni iznos predviđenih sredstava po prijavitelju od 29.040,00 eura. Navedenim sredstvima roditelji polaznika Dječjeg vrtića Petrijanec bit će oslobođeni plaćanja cijene usluge vrtića za za jedan cijeli mjesec.

-Najvažnije je da nam je jasna trenutna situacija inflacije i povećanja cijena usluga i robe te smo se zato odlučili pomoći roditeljima ovim projektom. Ovakvim projektima želimo približiti produkte demografske politike, a s ciljem pomaganju i osnaživanju obitelji – poručio je načelnik Posavec.

Državna tajnica Josić utvrdila je kako je pojedinim jedinicama, zbog nedostatnog lokalnog proračuna, teže odvojiti dovoljna sredstva za rad dječjih vrtića, a putem ove mjere to se općinama olakšava.

-Cilj ove mjere je pomoći općinama u održavanju te podizanju standarda te smanjiti regionalne razlike u pristupu vrtićima – istaknula je državna tajnica.

sjever.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.