Now Reading:
Općina Jarmina slavi svoj dan! Župan Kolar imenovan počasnim građaninom
Full Article 3 minutes read

Općina Jarmina slavi svoj dan! Župan Kolar imenovan počasnim građaninom

Danas Općina Jarmina slavi svoj dan, a povodom obilježavanja najsvečanijeg dana “najistočnije općine Krapinsko – zagorske županije”, svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Svečanost je započela odavanjem počasti svim braniteljima i civilima stradalima u obrani Republike Hrvatske, a vijenac je na spomenik žrtvama Domovinskog rata položio i župan Kolar s načelnicima općina Bedekovčine, Kumrovca, Mihovljana, Budinščine, Marija Bistrice i Gornje Stubice.

Nakon polaganja vijenaca župan Kolar je u pratnji načelnika Općine Jarmina Gorana Ilekovića prisustvovao svečanom otvorenju dječjeg igrališta i vježbališta za odrasle te je isto tako s tamošnjim župnikom Antunom Farkašom obišao crkvu sv. Benedikta, čijoj je obnovi pripomogla i Krapinsko – zagorska županija i u kojoj stoji kip Majke Božje, poklon Krapinsko – zagorske županije.

Naime, brojni stanovnici Jarmine svoje korijene vuku iz Krapinsko – zagorske županije, koju su napustili prije više desetljeća u potrazi za boljim životom. Tako ovo mjesto u srcu Slavonije ima značajnu povezanost s Hrvatskim zagorjem, a Županija i Općina te njihovi žitelji kontinuirano rade na unaprjeđenju odnosa. Upravo je na tome, kao i na pomoći u očuvanju kulturnog identiteta zagorskih korijena velikog dijela Jarminčana i Jarminčanki, u svom obraćanju, načelnik Goran Ileković, zahvalio županu Kolaru.

Županu Kolaru pripala je velika čast te je imenovan počasnim građaninom općine Jarmina, o čemu je odluku donijelo tamošnje Općinsko vijeće.

U svom je govoru župan Kolar istaknuo kako su korijeni uvijek korijeni te da veza Zagoraca, koji su došli poslije Drugog svjetskog rata u Jarmine i tu formirali svoje obitelji te srasli sa slavonskom ravnicom, s njihovim zavičajem još uvijek postoji i postojat će.

– Tu su vezu još više učvrstili naši hrvatski branitelji, jer Jarminčani osim što su branili svoje mjesto, kulturu, svoju crkvu i svoj dom, branili su i čitavu Republiku Hrvatsku. A 11,5 tisuća zagorskih branitelja je branilo našu Hrvatsku na svim bojištima. Nema nijedne vojne postrojbe i nijedne policijske postrojbe u kojoj nije sudjelovao zagorski čovjek i na to smo iznimno ponosni. Isto tako, ponosni smo što je naš Zagorec i prvi hrvatski predsjednika, Franjo Tuđman, kao i niz znanih i neznanih koji su ostavili svoje živote na oltaru domovine. Naše braniteljske udruge složno na tjednoj razini surađuju i međusobno se posjećuju te na taj način čuvaju uspomenu na Domovinski rat, što nam je zapravo i najsvetije – rekao je župan Kolar te čestitao načelniku Ilekoviću i njegovom timu na jasnoj viziji razvoja Općine te na realiziranim projektima.

– Bitno je da postoji jasna vizija, velika volja i sinergija te da nema nijednog natječaja koji se ne prati kroz financijsku omotnicu. To je trenutno ključno za bilo koju jedinicu lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj – zaključio je župan Kolar.

www.sjever.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.