Now Reading:
Jedna banka u Hrvatskoj najavila veliko poskupljenje – najveći šok čeka umirovljenike
Full Article 2 minutes read

Jedna banka u Hrvatskoj najavila veliko poskupljenje – najveći šok čeka umirovljenike

bankomat

Kako piše Jutarnji list, Raiffeissen banka ovih je dana korisnicima poslala obavijesti da od lipnja mijenja cijene nekih svojih usluga i naknada, a novi iznosi mnoge će šokirati.

Tako će vlasnici debitnih kartica RBA, koji su i dosad plaćali jednu od najviših naknada za podizanje novca na bankomatu neke druge banke, sad plaćati još više – umjesto dosadašnjih 1,50 posto, odnosno minimalno 3,32 eura (25 kuna), ta se naknada podiže na minimalno 4 eura, odnosno 30 kuna, što znači da će potrošač, ako s RBA karticom na nekom drugom bankomatu poželi podići 10 eura, banci morati platiti čak 40 posto naknade.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, banka je obavijestila i kako poskupljuje naknade za vođenje tekućeg računa s prometom i bez prometa, i to s 1,99 eura na 2 eura, no novim bi iznosima najviše mogli biti oštećeni umirovljenici i starije osobe kod kojih su iznosi za neke usluge drastično narasli.

Recimo, naknada za vođenje tekućeg računa za isplatu mirovine od lipnja će umjesto 0,66 eura iznositi 1,50 eura, što je povećanje od čak 127 posto, a promijenjena će biti i naknada za vođenje takozvanog FlexiSenior paketa – on će umjesto 1,99 sad koštati 4 eura, što je porast od čak 101 posto.

– Ovaj put se javljamo, iako nerado, s najavom porasta cijena naših usluga, a koji će nastupiti od lipnja 2023. godine. Zadnji put cijene smo mijenjali u siječnju 2022., međutim zbog rasta cijena poslovanja, primorani smo povisiti cijene naših usluga – stoji na početku pet stranica dugačkog dokumenta, a prenosi Jutarnji list.

www.sjever.hr/www.jutarnji.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.