Now Reading:
JE LI OVO MOGUĆE? Za iznajmljivanje stana, vlasnica od djevojke tražila – negativan test na trudnoću!!
Full Article 2 minutes read

JE LI OVO MOGUĆE? Za iznajmljivanje stana, vlasnica od djevojke tražila – negativan test na trudnoću!!

Ako tražite stan u Berlinu, morate zaista odvojiti puno vremena i živaca. Na pojedinačne oglase ponekad se javi stotine zainteresiranih, a na upite zainteresirani često ne dobiju odgovore, piše Fenix-magazin, a prenosi N1.

To dokazuje i iskustvo jedne djevojke koja se htjela preseliti u Berlin radi posla, od koje je vlasnica stana za iznajmljivanje tražila, ni više – ni manje, nego negativan test na trudnoću.

Naime, vlasnica je postavila uvjete da je za najam stana potrebno je priložiti dokaz da se u stan ne useljavaju djeca, a osim toga, zainteresirana je morala dokazati kako nije trudna. Djevojka se trebala obratiti liječniku kojeg je izabrala vlasnica stana.

Djevojka odgovara vlasnici stana kako taj zahtjev nije legalan. Ona pak uzvraća da kao privatna iznajmljivačica može sama određivati ​​uvjete pod kojima iznajmljuje nekretninu.

-Naravno da možete dobiti pravni savjet i, ako je potrebno, podnijeti žalbu. Međutim, ona će biti odbijena – navela je vlasnica.

Nakon još jednog e-maila, u kojem se djevojka pozvala na svoja osobna prava i temeljni zakon, vlasnica je ponovno ustvrdila kako joj je to dopušteno tražiti.

Djevojka je dobila odbijenicu za stan zbog “protupravne optužbe” i “neprimjerenog ponašanja prema stanodavcima”. Na stranici preko koje je djevojka tražila stan WG-Gesucht i oglas i račun vlasnice stana su ubrzo nestali, prenosi N1.

Odvjetnik specijaliziran za stanarsko pravo koji radi i kao glasnogovornik udruge za zaštitu stanara u Berlinu kaže kako nikad nije čuo da je netko tražio negativan test na trudnoću, a samo pitanje trudnoće nije zabranjeno.

-U ovom slučaju savjetovao bih stanare da lažu – kaže odvjetnik i dodaje kako stanodavci ne bi trebali zabraniti stanarima da se usele s djecom.

Pretpostavlja se da je djevojka bila žrtva pokušaja prijevare, budući da njemački mediji nisu uspjeli kontaktirati navodnu vlasnicu i njezinog liječnika te da obje adrese e-pošte više ne postoje.

www.sjever.hr / fenix-magazin.de / n1
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.