Now Reading:
Hoće li Koprovničko-križevačka županija dobiti prestižni status „prijatelj djece”? Župan Koren: Potvrdili smo da na svim poljima ulažemo u djecu i mlade i njihovu budućnost
Full Article 3 minutes read

Hoće li Koprovničko-križevačka županija dobiti prestižni status „prijatelj djece”? Župan Koren: Potvrdili smo da na svim poljima ulažemo u djecu i mlade i njihovu budućnost

Održan je radni sastanak Koordinacijskog odbora projekta „KKŽ – prijatelj djece“ i Ocjenjivačke komisije Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske te predstavnika ustanova, čime je službeno započeo evaluacijski proces projekta na kojem Koprivničko-križevačka županija intenzivno radi posljednjih nekoliko godina kako bi uspješno stekla prestižni status „prijatelj djece“.

Ocjenjivačku komisiju u sastavu dr. med. Marija Hegeduš Jungvirth zaduženu za područje zdravstva, Arijana Mataga Tintor zaduženu za područje međusektorske suradnje, socijalnu skrb i preventivne programe te Snježana Krpes, glavnu tajnicu Saveza DND Hrvatske, zaduženu za odgoj i obrazovanje, kulturu i sport te članove Odbora i predstavnike ustanova, uvodno su pozdravili predsjednik Koordinacijskog odbora Ratimir Ljubić i župan Darko Koren.

Predsjednik Odbora Ljubić istaknuo je kako Županija ostvaruje odličnu suradnju sa školama, zdravstvenim ustanovama, Policijskom upravom, organizacijama civilnog društva i svima koji izravno utječu na razvoj dječjeg zdravlja i okruženja.

„Vrlo ozbiljno smo shvatili ovaj projekt te smo napravili opsežan posao. Od prikupljanja i obrade podataka za izradu Strateškog plana, pa i sama kreacija Strategije je zahtijevala puno vremena. Uveli smo Program „Županija prijatelj djece“ i usko ga vezali uz Proračun, tako da garantiramo nastavak rada Koordinacijskog odbora i provedbu svih aktivnosti. Uskoro će započeti i izrada nove Strategije za razdoblje od 2024.-2026. godine u kojoj će se razraditi nove aktivnosti i novi projekti – pojasnio je Ljubić te dodao kako trenutno status „prijatelj djece“ imaju dva grada, Koprivnica i Križevci te Općina Virje, a Županija snažno potiče i pruža svu potrebnu pomoć i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave koje iskazuju interes.

Župan Koren je kazao kako je cilj Županije stvoriti uvjete za jednak osobni razvoj djece u svakoj jedinici lokalne samouprave, svima pružiti jednake mogućnosti za rast i razvoj te djeci omogućiti da budu djeca.

-Županija mnogo ulaže u osobni razvoj djece i mladih, brinemo o kvalitetnim uvjetima obrazovanja, ali i njihovoj zdravstveno-socijalnoj zaštiti, razvoju vještina te potičemo sportske aktivnosti, dakle kontinuirano provodimo sve ono čime se znatno poboljšavaju uvjeti za razvoj djece. Jednakost šanse i najbolji uvjeti su nam stalno u fokusu, trebamo uistinu svi zajedno učiniti sve kako bi imali jednake startne pozicije. Ovim projektom te izradom strateških dokumenta potvrdili smo da na svim poljima ulažemo u djecu i mlade i njihovu budućnost te da radimo, unaprjeđujemo postojeće projekte i razvijamo nove – istaknuo je župan te dodao kako će Koprivničko-križevačkoj županiji biti velika čast što će steći status prijatelje djece kojeg za sada imaju samo dvije županije u Hrvatskoj.

sjever.hr/kckzz.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.