Now Reading:
ČAKOVEC Održana završna konferencija projekta Udruge turističkih vodiča, vrijednog oko 66 tisuća eura
Full Article 1 minutes read

ČAKOVEC Održana završna konferencija projekta Udruge turističkih vodiča, vrijednog oko 66 tisuća eura

Udruga turističkih vodiča ovih je dana održala završnu konferenciju projekta IKT CLOUD-io, koji se provodio u partnerstvu sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Udrugom slijepih Međimurske županije, Zaštitarsko – ekološkom udrugom Senjar (Zeus) i Pučkim otvorenim učilištem Čakovec.

Ukupna vrijednost projekta bila je 65.577,11 eura, a bespovratna sredstva osigurana od Europskog socijalnog fonda iznosila su 55.740,55 eura, a iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 9.836,57 eura.

Projekt je službeno započeo s provedbom 19. travnja prošle godine, a završio 19. travnja ove godine.

Uz brojne izazove svi uključeni OCD-i ojačali su svoje kapacitete, što je ujedno i bio cilj poziva, a bilo da je riječ o ljudskim, digitalnim i materijalnim. Iza udruge nositelja ostaje iskustvo provedbe Europskog projekta i znanje kako dalje te suradnja između svih udruga kroz volonterske programe kreirane u sklopu projekta.

Kreirana su dva programa, među kojima Izleti i Eko akcije, gdje se jednim nastoji doprinijeti boljoj turističko – socijalnoj inkluziji korisnika udruga osoba u nepovoljnom položaju kroz organizaciju izleta, a kroz drugi u suradnji s udrugom Zeus održavanje i čuvanje prirodnih lokaliteta koji su od turističkog značaja.

www.sjever.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.