Now Reading:
JAVITE SE NA POZIVE Poljoprivrednicima s područja Zagrebačke županije na raspolaganju gotovo 970 tisuća eura bespovratnih potpora
Full Article 2 minutes read

JAVITE SE NA POZIVE Poljoprivrednicima s područja Zagrebačke županije na raspolaganju gotovo 970 tisuća eura bespovratnih potpora

Zagrebačka županija raspisala je javne pozive za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti poljoprivrednicima i ekološkim poljoprivrednicima ukupne vrijednosti gotovo 970 tisuća eura.

Javni pozivi otvoreni su do 15. studenoga ili do utroška sredstava, a maksimalni iznos potpore kreće se do 15.000 eura za konvencionalne i do 20.000 eura za ekološke proizvođače.

Naime, od spomenutih oko 970 tisuća eura potpora za poljoprivrednike, 477.802 eura osigurano je za potpore male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu, 252.173 eura za ekološku poljoprivredu i ruralni razvoj, 106.178 eura izdvojeno je za nabavu i ugradnju sunčanih elektrana na poljoprivrednim gospodarstvima, a 132.723 eura je na raspolaganju za nabavu poljoprivrednog materijala za sjetvu i sadnju, kao i kreditiranje nabave poljoprivrednog repromaterijala.

Zamjenik župana Damir Tomljenović obišao je dvoje prošlogodišnjih korisnika županijskih potpora – OPG Franje Žnidarića iz Hrastine u općini Mariji Gorici i Lužnicu – Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor u Zaprešiću.
Tom prigodom rekao je da je Županija prošle godine, potaknuta globalnim porastom cijena energije i osluškujući potrebe svojih poljoprivrednika, krenula s potporama za ugradnju sunčanih elektrana na poljoprivrednim gospodarstvima.

-Isto tako, prošle godine smo počeli, a nastavljamo i ove godine, s potporama sjetvi i sadnji. Osim što subvencioniramo nabavu poljoprivrednog repromaterijala, subvencioniramo i kamate za njegovu nabavu – istaknuo je Tomljenović pozvavši pritom poljoprivrednike da se jave na natječaje Zagrebačke županije

-Osim ovih 970 tisuća eura za javne pozive za poljoprivrednike, Zagrebačka županija osigurala je više od milijun eura za ruralni razvoj, odnosno za poboljšanje uvjeta života na ruralnim prostorima jer smatramo da mladi ljudi, kao što je naš domaćin Franjo Žnidarić s obitelji, trebaju imati iste uvjete života kao i ljudi na urbanim prostorima – poručio je Tomljenović.

Više informacija o aktualnim javnim pozivima u poljoprivredi dostupno je na interentskoj stranici Zagrebačke županije.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.