Now Reading:
Vinoljupci, ove subote pravac Novi Marof – Pinta je domaćin ovogodišnje „Zlatne kapljice”, a uz fina vina, očekuje vas i zabavni program
Full Article 2 minutes read

Vinoljupci, ove subote pravac Novi Marof – Pinta je domaćin ovogodišnje „Zlatne kapljice”, a uz fina vina, očekuje vas i zabavni program

Ove subote u 17 sati održat će se svečano otvorenje 18. zajedničke izložbe vina Varaždinskog vinogorja „Zlatna kapljica 2023.”. Ove godine domaćin i glavni organizator je Udruga vinogradara i voćara „Pinta” Novi Marof iz koje pozivaju sve izlagače i ljubitelje dobre kapljice da dođu na izložbu vina i dobro se zabave.

Izložba će se ove godine održati u Lovačkom domu u Mađarevu pokraj Novog Marofa, a uz domaćina, u organizaciji ove izložbe sudjeluje šest udruga vinogradara s južnog dijela Varaždinske županije i to „Sveti Martin“ Varaždinske Toplice, „Varaždinbreg“ Kneginec Gornji, „VIV-BER“ Beretinec, „Grozdek” Sveti Ilija, „Jalžabet“ Jalžabet i „Mejaši“ Ljubeščica.

Na ocjenjivanje je pristiglo 347 uzoraka vina i vinskih rakija. Svako vino ocjenjivalo je peteročlana komisija vrhunskih hrvatskih enologa-certificiranih ocjenjivača predvođenih predsjednicom Mirelom Osrečak.

Prema službenim podacima 79 uzoraka vina osvojilo je Zlatnu kapljicu, 187 uzoraka Srebrnu kapljicu, a 57 Brončanu, dok su 2 vina osvojila priznanje.

-Pozivamo sve izlagače kao i ljubitelje dobre kapljice da dođu na svečano otvorenje ove Izložbe vina te se ugodno zabave uz dobru kapljicu, glazbu i bogatu tombolu – pozivaju iz Pinte.

Kroz program će vas voditi glumac i pjevač Adam Končić.

Foto: arhiva
www.sjever.hr
18.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.