Now Reading:
Stanje sigurnosti na području Varaždinskih Toplica na visokoj je razini – poboljšanje uvjeta prioritet je Gradske uprave, a s prevencijom kreće od svojih najmlađih stanovnika
Full Article 3 minutes read

Stanje sigurnosti na području Varaždinskih Toplica na visokoj je razini – poboljšanje uvjeta prioritet je Gradske uprave, a s prevencijom kreće od svojih najmlađih stanovnika

Stanje sigurnosti na području Grada Varaždinskih Toplica na visokoj je razini, potvrđeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj u ponedjeljak.

Naime, prema izvješću načelnika Policijske postaje Novi Marof Nikole Bešteka vidljivo je kako je stanje sigurnosti zadovoljavajuće, a posebno je naglasio činjenicu da u ovoj godini nije zabilježena nijedna prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama, kao i da u nijednoj prometnoj nesreći nije zabilježen alkohol što je jako dobar rezultat.

-Za cijelo područje Policijske postaje Novi Marof zabilježili smo 43 kaznena djela, dok je na području Varaždinskih Toplica u prva tri mjeseca zabilježeno pet kaznenih djela iz segmenta općeg kriminaliteta, 17 iz segmenta gospodarstva te jedno iz organiziranog kriminaliteta. Zabilježili smo i dvije prometne nesreće te 4 prekršaja iz područja javnog reda i mira – izvijestio je Beštek te dodao kako na području Grada značajan problem predstavljaju teške krađe.

Naime, na području Varaždinskih Toplica dosad su zabilježene tri teške krađe, od toga dvije na području Tuhovca i jedna na području Drenovca, pa će prioritet u narednom razdoblju biti prevencija ovih kaznenih djela budući da je vidljiv porast njihovog broja.

-Tendencija Vijeća je da se u budućnosti radi na video nadzoru na području Grada. To smo razmatrali i na ranijim sjednicama. Također, kako bismo poboljšali promet, radimo na nabavi jednog kućišta i postavljanju video kamere za mjerenje brzine – rekao je Beštek.

Dodao je i kako se najčešći problem u Varaždinskim Toplicama, što se tiče prometne sigurnosti, odnosi na parkiranje, posebno u krugu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, pa je jedna od tema na Vijeću bila i nepropisno parkiranje na mjestima rezerviranima za invalide, kolnim ulazima i nogostupima.

Načelnik Policijske postaje pohvalio je i stanje javnog reda i mira te najavio kako će policija, u suradnji s Gradom i ostalim dionicima i dalje raditi na prevenciji i to prvenstveno predavanjima i obilascima osnovnih škola kako bi se i najmlađi stanovnici Grada upoznali s prometnim pravilima i sigurnim ponašanjem u prometu.

A Grad Varaždinske Toplice kontinuirano provodi projekte koji se odnose na poboljšanje prometne sigurnosti što je potvrdila i gradonačelnica Dragica Ratković.

-Upravo radi prevencije i ostalih kaznenih dijela te povećanja sigurnosti na području našeg Grada održavamo ovakve sastanke na kojima se upoznajemo sa situacijom u pojedinim sektorima i razmatramo na koji način stanje dodatno poboljšati. Iako smo zadovoljni što nam je stanje sigurnosti, koja je prioritet ove Gradske uprave, na visokom nivou, svakodnevno radimo na poboljšanju uvjeta – rekla je Ratković.

Budući da je Gradskoj upravi sigurnost najmlađih stanovnika Varaždinskih Toplica prioritet, u sve projekte koje radi s ciljem prevencije kaznenih djela i poboljšanja prometne sigurnosti uključeni su i vrtićarci i osnovnoškolci – jer sve počinje od onih najmanjih, pa tako i sigurnost.

www.sjever.hr
17.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.