Now Reading:
Odlične vijesti za poduzetnike: Zagrebačka županija raspisala milijun eura vrijedne natječaje, javite se i ostvarite bespovratne potpore
Full Article 3 minutes read

Odlične vijesti za poduzetnike: Zagrebačka županija raspisala milijun eura vrijedne natječaje, javite se i ostvarite bespovratne potpore

Zagrebačka županija raspisala je natječaje za dodjelu milijun eura bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti. Oni su otvoreni do 12. svibnja.

Detalje natječaja predstavio je zamjenik zagrebačkog župana Damir Tomljenović koji je obišao dvije tvrtke – Velprom d.o.o. i Oblak d.o.o. u Velikoj Gorici koje prošle godine ostvarile bespovratne potpore.

-Bespovratnim potporama Zagrebačka županija svojim poduzetnicima želi dati dodatni impuls u njihovom poslovanju – rekao je Tomljenović.

Pojasnio je kako je Županija za proizvodne djelatnosti osigurala 500 tisuća eura, za neproizvodne djelatnosti 350 tisuća eura te za poduzetnike početnike 150 tisuća eura, a maksimalni iznos potpore kreće se od 2 do 10 tisuća eura, ovisno o natječaju.

Prošle godine Zagrebačka županija odobrila je 462 potpore, a među njima su tvrtka Velprom d.o.o. koja je dobila 70.000 kuna za nabavu stroja za omatanje kartonskih stalaka i Oblak d.o.o. koja je dobila 29.000 kuna za nabavu kopirne glodalice.

Inače, tvrtka Velprom zapošljava 70 zaposlenika te ima 30-godišnje iskustvo u proizvodnji raznih vrsta ambalaže i proizvoda od papira i kartona, a stroj parkirka nabavljen uz potporu Zagrebačke županije važan im je jer istiskuje suvišni zrak zbog čega njihovi proizvodi zauzimaju manje prostora u transportu.

Tvrtka Oblak trenutno zapošljava 5 radnika, a bavi se proizvodnjom i ugradnjom aluminijske i plastične stolarije za industrijske hale koju većinom plasiraju na domaće, te njemačko i austrijsko tržište.

Zahvaljujući županijskim potporama, kupili su strojeve koje koriste u proizvodnom procesu, a ove godine ponovno planiraju proširiti proizvodnju i uz pomoć ove bespovratne potpore nabaviti CNC stroj za izradu velikih profila.

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 4 tisuće eura, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu radnih strojeva.

Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75 posto prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske web stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do 2 tisuće eura.

Više informacija o natječaju dostupno je na službenoj web stranici Zagrebačke županije.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
17.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.