Now Reading:
Odlične vijesti za poduzetnike: Zagrebačka županija raspisala milijun eura vrijedne natječaje, javite se i ostvarite bespovratne potpore
Full Article 3 minutes read

Odlične vijesti za poduzetnike: Zagrebačka županija raspisala milijun eura vrijedne natječaje, javite se i ostvarite bespovratne potpore

Zagrebačka županija raspisala je natječaje za dodjelu milijun eura bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti. Oni su otvoreni do 12. svibnja.

Detalje natječaja predstavio je zamjenik zagrebačkog župana Damir Tomljenović koji je obišao dvije tvrtke – Velprom d.o.o. i Oblak d.o.o. u Velikoj Gorici koje prošle godine ostvarile bespovratne potpore.

-Bespovratnim potporama Zagrebačka županija svojim poduzetnicima želi dati dodatni impuls u njihovom poslovanju – rekao je Tomljenović.

Pojasnio je kako je Županija za proizvodne djelatnosti osigurala 500 tisuća eura, za neproizvodne djelatnosti 350 tisuća eura te za poduzetnike početnike 150 tisuća eura, a maksimalni iznos potpore kreće se od 2 do 10 tisuća eura, ovisno o natječaju.

Prošle godine Zagrebačka županija odobrila je 462 potpore, a među njima su tvrtka Velprom d.o.o. koja je dobila 70.000 kuna za nabavu stroja za omatanje kartonskih stalaka i Oblak d.o.o. koja je dobila 29.000 kuna za nabavu kopirne glodalice.

Inače, tvrtka Velprom zapošljava 70 zaposlenika te ima 30-godišnje iskustvo u proizvodnji raznih vrsta ambalaže i proizvoda od papira i kartona, a stroj parkirka nabavljen uz potporu Zagrebačke županije važan im je jer istiskuje suvišni zrak zbog čega njihovi proizvodi zauzimaju manje prostora u transportu.

Tvrtka Oblak trenutno zapošljava 5 radnika, a bavi se proizvodnjom i ugradnjom aluminijske i plastične stolarije za industrijske hale koju većinom plasiraju na domaće, te njemačko i austrijsko tržište.

Zahvaljujući županijskim potporama, kupili su strojeve koje koriste u proizvodnom procesu, a ove godine ponovno planiraju proširiti proizvodnju i uz pomoć ove bespovratne potpore nabaviti CNC stroj za izradu velikih profila.

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 4 tisuće eura, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu radnih strojeva.

Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75 posto prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske web stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do 2 tisuće eura.

Više informacija o natječaju dostupno je na službenoj web stranici Zagrebačke županije.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
17.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.