Now Reading:
Buran vikend za policiju u Koprivničko-križevačkoj županiji: Najviše napuhao biciklist, evo koliko
Full Article 2 minutes read

Buran vikend za policiju u Koprivničko-križevačkoj županiji: Najviše napuhao biciklist, evo koliko

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke sankcionirana su čak 164 prometna prekršaja.

Zabilježeno je jedanaest prometnih nesreća od kojih su tri bile s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom, dok vozači pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama nisu zabilježeni. Jedan je vozač napustio mjesto događaja prometne nesreće te je naknadno pronađen.

Sankcionirana su 164 prometna prekršaja od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 59 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 1.15 sati u Ferdinandovcu kod 49-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od čak 2,56 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u također u subotu u 6.43 sati u Kalinovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 151 kilometar na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

Jedan vozač je odbio testiranje na droge te je bio uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega je pušten.

Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.

Foto: ilustracija
sjever.hr/pukckz
17.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.