Now Reading:
Otvorena je humanitarna izložba slika za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža! U gotovo 23 godine rada Katruža donirala više od 900 tisuća eura pomoći
Full Article 2 minutes read

Otvorena je humanitarna izložba slika za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža! U gotovo 23 godine rada Katruža donirala više od 900 tisuća eura pomoći

U caffe baru Bedem, u Starom gradu u Čakovcu, do 2. svibnja postavljena je prodajna humanitarna izložba slika za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža.

Humanitarna prodajna izložba u Bedemu otvorena je u sklopu bogatog programa proslave Dana Međimurske županije, te je predstavljeno 35 doniranih likovnih djela.

Izložbu je otvorio međimurski župan Matija Posavec zahvalivši se uime Međimurske županije svim likovnim umjetnicima s područja Međimurja.

-I ove godine su pokazali veliko humano srce doniravši svoja djela u koja su uložili puno truda, znanja i energije za plemeniti cilj, a to je pomoć potrebitima. Upravo zbog toga je i nastala Katruža, upravo zato postoji više od dva desetljeća – rekao je župan te pozvao i na tradicionalni humanitarni koncert kojeg Katruža priprema za 28. travnja u Centru za kulturu u Čakovcu.

Posjetiteljima se obratila i upraviteljica Zaklade Katruža Petra Vadlja

-Do 2. svibnja svi zainteresirani mogu odabrati neku od slika iz ovoga postava te novac donirati Zakladi Katruža. Detaljnije informacije mogu zatražiti od dobrog duha naše Zaklade Danice Holcinger – rekla je upraviteljica Zaklade naglasivši da je Katruža u gotovo 23 godine rada donirala pomoći vrijedne više od 900.000 eura.

Slike su Katruži donirali međimurski likovni umjetnici amateri čime je nastavljena dugogodišnja suradnja Zaklade i Likovnog udruženja Čakovca. Nova je ova prilika dobrim ljudima Međimurja da podrže rad Katruže koja je više od 22 godine nada i utočište mnogima kojima je pomoć u bolesti bila potrebna.

Foto: medjimurje.hr
sjever.hr/medjimurje.hr
15.04.2023

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.