Now Reading:
Klopotan (HNS): Ljudi, izađite na izbore, idemo od ponedjeljka rješavati gradske probleme
Full Article 3 minutes read

Klopotan (HNS): Ljudi, izađite na izbore, idemo od ponedjeljka rješavati gradske probleme

Čelnici stranaka centra – HNS-a, HSS-a Braće Radić, HSLS-a i Laburista održali su u petak posljednju konferenciju za novinare uoči izbora za varaždinsko Gradsko vijeće koji će se održati ove nedjelje, 16. travnja.

Predsjednik Gradske organizacije HNS-a dr. sc. Igor Klopotan istaknuo je da je iznimno zadovoljan što je HNS uspio u onome što su najavljivali u predkampanji, a to je okupiti politički centar u Varaždinu.

-Obišli smo gotovo sve kvartove i mjesne odbore, gradske i prigradske i vidjeli smo da ova koalicija, odnosno centar, ima veliki politički potencijal u Varaždinu. HNS je definitivno ovdje lider centra, ove stranke su se okupile oko nas i očekujemo dobar rezultat u nedjelju i konstruktivno Gradsko vijeće. Ovo što smo imali dosad nije valjalo, zato smo pozivali građane da izađu na izbore i promijene stvari u gradu – rekao je Klopotan.

Dodao je da su se na terenu uvjerili da u Varaždinu ipak nije sve tako crno.

-Iako se građanima dosadašnji rad gradske uprave nije pretjerano sviđao, naš razgovor s njima išao je u pozitivnom smjeru. Mi smo stvarno pripremili nekoliko stvari koje namjeravamo raditi kroz Gradsko vijeće i nekoliko bitnih stvari koje ćemo u Vijeću podržati, čisto da mijenjamo situaciju na bolje jer mi i građani mislimo da Varaždin može bolje. Drago mi je da su građani prepoznali ideje koje smo promovirali i nadu nam daje više stotina građana koje smo imali priliku pogledati u oči i stisnuti im ruku, razgovarati s njima – kazao je Klopotan te poručio:

-Ljudi, izađite na izbore, nemojmo više dopustiti ovakvu retoriku u Gradskom vijeću, idemo od ponedjeljka rješavati gradske probleme.

Čelnica varaždinskih Laburista Jadranka Lukavečki zadovoljna je odazivom građana na druženje s kandidatima koalicije.

-Pokazali su da su zainteresirani za promjene koje nudi naša koalicija, ali naravno rezultate ćemo vidjeti u nedjelju. U svoje ime te u ime hrvatskih Laburista – stranke rada zahvaljujem svim građanima i građankama koji će glasati za našu koaliciju te pozivam one koji su još neodlučni da glasaju za nas, za odgovorne ljude i da podrže promjene koje mi nudimo u radu za zajednički interes – kazala je Lukavečki.

Zoran Vidović, predsjednik gradskog ogranka HSLS-a istaknuo je kako te stranke jedno vrijeme nije bilo, zahvaljujući članovima bivšeg Gradskog vijeća.

– Vidjeli ste, nažalost i kroz ovu kampanju, da to ne funkcionira, osim na razini svađa, a ovaj centar nastoji na afirmativan način riješiti dosta nagomilanih problema u gradu. Nadamo se da smo to uspjeli prezentirati biračima i da će nas podržati i izaći na izbore – istaknuo je Vidović.

I čelnik HSS Braće Radić, Robert Đuranec pozvao je sve članove i prijatelje stranke da u nedjelju izađu na izbore.
– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj našoj maloj i skromnoj kampanji i pozivam ih da podrže našu kandidacijsku listu centra predvođenu HNS-om. Izađite na izbore i nemojte dozvoliti da drugi odlučuju umjesto vas – poručio je Đuranec.

a.kučić/sjever.hr
14.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.