Now Reading:
Javni bicikli u Koprivnici od sada dostupniji jednodnevnim korisnicima i turistima: Lansirana nova, besplatna aplikacija BicKo
Full Article 2 minutes read

Javni bicikli u Koprivnici od sada dostupniji jednodnevnim korisnicima i turistima: Lansirana nova, besplatna aplikacija BicKo

BicKo sustav, besplatni javni bicikli Grada Koprivnice kojim upravlja Komunalac, od sada je putem aplikacije Go2Bike još dostupniji i lakši za korištenje, a najnovija nadogradnja sustava usmjerena je prema jednodnevnim korisnicima i turistima.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, ukratko je predstavila što očekuje BicKo u narednom razdoblju.

Bicko je financiran iz nekoliko EU projekata, a kao glavni operator cijelog sustava Komunalac osigurava nam iz godine u godinu da ga zajedno sa posjetiteljima grada možemo koristiti. Vrlo je važno imati dostupne javne bicikle u svakom gradu, povećavati mrežu pješačko-biciklističkih staza i osigurati održivo kretanje po gradu uz što manju emisiju CO2. U sljedećem razdoblju isplanirali smo Bicko sustav još unaprijediti i proširiti ga na mrežu stanica ne samo na području grada, nego i okolnih općina – kazala je Ostriž.

Goran Međurečan, član uprave Komunalca, naglasio je kako je i do sada BicKo bio dostupan i preko već poznate web aplikacije Go2bike, koja sada nudi više mogućnosti.

-Svi novi korisnici mogu se registrirati preko aplikacije, unijeti podatke s bankovne kartice koja služi samo kao pokriće za osobne podatke te koristiti sustav bez potpisivanja ugovora, skeniranjem QR koda na bicikl koji žele koristiti. Sustav na taj način identificira korisnika i bicikl te bilježi njegovu GPS lokaciju, a isto tako i prepoznaje trenutnu raspoloživost bicikala na stanicama – rekao je Međurečan.

Foto: koprivnica.hr
sjever.hr/koprivnica.hr
13.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.