Now Reading:
Javni bicikli u Koprivnici od sada dostupniji jednodnevnim korisnicima i turistima: Lansirana nova, besplatna aplikacija BicKo
Full Article 2 minutes read

Javni bicikli u Koprivnici od sada dostupniji jednodnevnim korisnicima i turistima: Lansirana nova, besplatna aplikacija BicKo

BicKo sustav, besplatni javni bicikli Grada Koprivnice kojim upravlja Komunalac, od sada je putem aplikacije Go2Bike još dostupniji i lakši za korištenje, a najnovija nadogradnja sustava usmjerena je prema jednodnevnim korisnicima i turistima.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, ukratko je predstavila što očekuje BicKo u narednom razdoblju.

Bicko je financiran iz nekoliko EU projekata, a kao glavni operator cijelog sustava Komunalac osigurava nam iz godine u godinu da ga zajedno sa posjetiteljima grada možemo koristiti. Vrlo je važno imati dostupne javne bicikle u svakom gradu, povećavati mrežu pješačko-biciklističkih staza i osigurati održivo kretanje po gradu uz što manju emisiju CO2. U sljedećem razdoblju isplanirali smo Bicko sustav još unaprijediti i proširiti ga na mrežu stanica ne samo na području grada, nego i okolnih općina – kazala je Ostriž.

Goran Međurečan, član uprave Komunalca, naglasio je kako je i do sada BicKo bio dostupan i preko već poznate web aplikacije Go2bike, koja sada nudi više mogućnosti.

-Svi novi korisnici mogu se registrirati preko aplikacije, unijeti podatke s bankovne kartice koja služi samo kao pokriće za osobne podatke te koristiti sustav bez potpisivanja ugovora, skeniranjem QR koda na bicikl koji žele koristiti. Sustav na taj način identificira korisnika i bicikl te bilježi njegovu GPS lokaciju, a isto tako i prepoznaje trenutnu raspoloživost bicikala na stanicama – rekao je Međurečan.

Foto: koprivnica.hr
sjever.hr/koprivnica.hr
13.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.