Now Reading:
Krapinsko–zagorska županija – Neprikosnoveni lider kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj!
Full Article 3 minutes read

Krapinsko–zagorska županija – Neprikosnoveni lider kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj!

Krapinsko – zagorska županija u prva tri mjeseca ove godine ostvarila više dolazaka i noćenja nego Međimurska i Varaždinska županija zajedno, a Terme Tuhelj su u TOP 10 destinacija u kampingu i hotelskom smještaju

Krapinsko – zagorska županija i ove godine ima veći zabilježeni broj u dolascima i noćenjima nego Međimurska i Varaždinska županija zajedno.

Naime, u razdoblju od siječnja do ožujka na području Krapinsko – zagorske županije ostvareno je 35.648 dolazaka i 77.861 noćenje. Za usporedbu, na području Međimurske županije ostvareno je 18.598 dolazaka i 41.008 noćenja a na području Varaždinske županije 14.649 dolazaka i 35.565 noćenja.

Svoje zadovoljstvo ovim ogromnim uspjehom ne krije niti župan Krapinsko – zagorske županije, ujedno i predsjednik Turističke zajednice KZŽ.

Ovo je još jedan dokaz da je Krapinsko–zagorska županija najjača kontinentalna destinacija u Republici Hrvatskoj, što je prije svega rezultat kontinuiranog i predanog rada. Posljednje tri godine kontinuirano bilježimo povećanje broja noćenja na području Krapinsko – zagorske županije. Koristim priliku i ovim putem želim čestitati i zahvatili se svim djelatnicama i djelatnicima u turizmu. Zahvaljujem i našoj Turističkoj zajednici Krapinsko – zagorske županije, ali i svim turističkim zajednicama zagorskih gradova i općina na sjajnom poslu kojeg rade. Svake godine svi zajedno radimo dodatne iskorake u kvaliteti usluge, zbog čega se i nalazimo na vrhu – rekao je župan Kolar.

Što se tiče Krapinsko – zagorske županije, ona se nalazi na 7. mjestu svih županija u Republici Hrvatskoj, ostavivši iza sebe čak i Šibensko – kninsku županiju, ali i sve županije sa sjevera Hrvatske. Ako izuzmemo Grad Zagreb, Krapinsko – zagorska županija je i najviše rangirana kontinentalna županija Republike Hrvatske.

Hrvatska turistička zajednica izdvojila je i „Top 10” destinacija Hrvatske prema hotelskom turističkom prometu, koje je mjereno noćenjima, u razdoblju siječanj – ožujak.

Izuzevši Zagreb koji se nalazi na prvom mjestu, Terme Tuhelj su među prvih 10 s 34.617 noćenja i 15.429 dolazaka.

Terme Tuhelj su se, također, našle u „Top 10” destinacija Hrvatske prema kamping turističkom prometu s 1.851 noćenjem i 593 dolaska.

Da Krapinsko – zagorska županije ne planira stati na tome, već da žele zadržati status lidera kontinentalnog turizma, dokazuje i činjenica kako je Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije prva regionalna Turistička zajednica koja je ugovorila besplatno korištenje mVisitor aplikacije.

-Itekako nam je bitno pomoći upravo u ovom segmentu smještaja kroz jaču promociju, ali i kroz druge vidove pomoći, a jedan od tih je svakako i mVisitor aplikacija koja je itekako dodana vrijednost kako iznajmljivačima, tako i gostima, a u konačnici i našoj županijskoj turističkoj zajednici. Također, važno je za napomenuti kako je upravo u savjetovanju Pravilnik za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za koje je Krapinsko-zagorska županija osigurala 66 tisuća eura – rekao je krapinsko-zagorski župan.

foto: arhiva
sjever.hr
13.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.