Now Reading:
U Lobor-gradu održane edukacije o promicanju ravnopravnosti spolova i zabrani diskriminacije – Općina Lobor i Udruga sveta Ana predstavile pozitivna iskustva
Full Article 2 minutes read

U Lobor-gradu održane edukacije o promicanju ravnopravnosti spolova i zabrani diskriminacije – Općina Lobor i Udruga sveta Ana predstavile pozitivna iskustva

U Domu za odrasle osobe Lobor-grad održane su edukacije u sklopu projekta “MI u zajednici” vezane uz provođenje horizontalnih aktivnosti. Edukacije je organizirao partner na projektu – Općina Lobor na temu promicanja ravnopravnosti žena i muškaraca i zabrane diskriminacije, a održana je i prezentacija pozitivnih iskustava Općine Lobor i njihove Udruge sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Stručni radnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Zlatar Bistrica Andreja Pavlek Markuš, magistra prava i Boris Brežnjak, profesor psihologije prezentirali su Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o suzbijanju diskriminacije; utvrđivanje načina zaštite od diskriminacije na temelju spolova i stvaranje jednakih mogućnosti za žene i muškarce.

Rad i uspjehe Udruge sveta Ana prezentirala je Ema Loparić, magistra međunarodnih odnosa.

Na edukacijama je bilo 68 zaposlenika i 25 korisnika Doma te predstavnik Općine Lobor koja je partner na ovom projektu. Prisutni su aktivno sudjelovali na edukacijama komentarima i pitanjima.

Projekt je financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, operativni program: Konkurentnost i kohezija.

Naziv poziva: Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza.

Naziv specifičnog cilja: Promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

sjever.hr
11.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.