Now Reading:
Prvi korak prema širokopojasnom internetu – na području Petrijanca gradit će se svjetlovodna mreža nove generacije!
Full Article 2 minutes read

Prvi korak prema širokopojasnom internetu – na području Petrijanca gradit će se svjetlovodna mreža nove generacije!

Općina Petrijanec prošle je godine na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavila projekt IoT sustava na novoj svjetlovodnoj distribucijskoj mreži, a nakon postupaka provjere i evaluacije, iznosi troškova projekta u cijelosti su prihvaćeni.

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021.-2026. ovog su tjedna stigli na adrese općina, a njihova ukupna vrijednost iznosi preko 1,7 milijun kuna, odnosno 226 tisuća eura.

–Želim naglasiti da smo se prijavili u veljači 2022. godine, a u srpnju smo dobili zahtjev za pojašnjenjem, a ugovor smo potpisali 5. travnja. Godina i dva mjeseca prošla su od slanja prijave projekta Općine Petrijanec koji je vrijedan ukupno 74.656 eura, a bespovratno nam je odobreno 67.190 eura. Nakon potpisivanja ugovora, krenut će se s nabavom izrade projektno-tehničke dokumentacije i ishođenjem potrebnih dozvola za IoT sustav povezivanja informatičkih točaka koje će služiti građanima. U projektu se nalazi i nova svjetlovodno-distribucijska mreža, dakle radi se o budućnosti i drastičnom povećanju brzine interneta na području naše tri općine – pojasnio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Ovim projektom, mještani općine imat će puno bolju kvalitetu interneta, a dokaz je to da općina drži korak s tehnologijama nove generacije.

sjever.hr/petrijanec.hr
11.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.