Now Reading:
Prvi korak prema širokopojasnom internetu – na području Petrijanca gradit će se svjetlovodna mreža nove generacije!
Full Article 2 minutes read

Prvi korak prema širokopojasnom internetu – na području Petrijanca gradit će se svjetlovodna mreža nove generacije!

Općina Petrijanec prošle je godine na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavila projekt IoT sustava na novoj svjetlovodnoj distribucijskoj mreži, a nakon postupaka provjere i evaluacije, iznosi troškova projekta u cijelosti su prihvaćeni.

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021.-2026. ovog su tjedna stigli na adrese općina, a njihova ukupna vrijednost iznosi preko 1,7 milijun kuna, odnosno 226 tisuća eura.

–Želim naglasiti da smo se prijavili u veljači 2022. godine, a u srpnju smo dobili zahtjev za pojašnjenjem, a ugovor smo potpisali 5. travnja. Godina i dva mjeseca prošla su od slanja prijave projekta Općine Petrijanec koji je vrijedan ukupno 74.656 eura, a bespovratno nam je odobreno 67.190 eura. Nakon potpisivanja ugovora, krenut će se s nabavom izrade projektno-tehničke dokumentacije i ishođenjem potrebnih dozvola za IoT sustav povezivanja informatičkih točaka koje će služiti građanima. U projektu se nalazi i nova svjetlovodno-distribucijska mreža, dakle radi se o budućnosti i drastičnom povećanju brzine interneta na području naše tri općine – pojasnio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Ovim projektom, mještani općine imat će puno bolju kvalitetu interneta, a dokaz je to da općina drži korak s tehnologijama nove generacije.

sjever.hr/petrijanec.hr
11.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.