Now Reading:
INVESTICIJA VRIJEDNA 11 MILIJUNA EURA Hitni prijemi varaždinske bolnice od sada na jednom mjestu: „Ovo je najviša moguća razina kvalitete zdravstvene skrbi”
Full Article 4 minutes read

INVESTICIJA VRIJEDNA 11 MILIJUNA EURA Hitni prijemi varaždinske bolnice od sada na jednom mjestu: „Ovo je najviša moguća razina kvalitete zdravstvene skrbi”

Hitni prijemi šest odjela Opće bolnice Varaždin – interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije, od sada su smješteni u istom, novom objektu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema koji je svečano otvoren u utorak, a otvoreni su i jednodnevna bolnica te jednodnevna kirurgija. Riječ je o investicijama vrijednim više od 11 milijuna eura.

Novi je objekt OHBP-a izgrađen u sklopu EU projekta „Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Varaždin”, a ravnatelj OBV Damir Poljak istaknuo je da su prostori u novom objektu savršeno opremljeni te da će pružati najveću moguću razinu kvalitete zdravstvene skrbi pacijentima.

-Varaždinska bolnica je bolnica regionalnog značaja koja obuhvaća i zbrinjava ne samo pacijente s područja Varaždinske županije, nego i svih okolnih županija, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i u ovom bazenu od 700 tisuća stanovnika predstavljamo stup zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj. Naravno, taj stup čine ljudi, čine profesionalci koji taj posao obavljaju svjesno, predano i kontinuirano – kazao je Poljak.

Osim što će se itekako podići razina kvalitete zdravstvene skrbi, povećat će se i njezina dostupnost, a tu su svakako i sustavniji pristup pacijentu, orijentiranost na pacijenta koji je u središtu zdravstvenog sustava.

-Upravo to je i na pravcu nove reorganizacije zdravstva u Republici Hrvatskoj i mi kao da pratimo standard. Opća bolnica Varaždin se prošle godine akreditirala i s ISO standardom i s međunarodnim zdravstvenim standardom i AACI standardom, što je još jedan pokazatelj kvalitete rada djelatnika Opće bolnice Varaždin – naglasio je ravnatelj Poljak.

Podsjetio je da OBV djeluje na tri lokacije te da je bolnica specifična po pružanju akutne, kronične i palijativne skrbi i po čemu je također jedinstvena u Hrvatskoj.

-Iako smo bolnica paviljonskog tipa koja nažalost ima mnogo zgrada što se nekad tako i gradilo, upravo novi projekt, najveći u Republici Hrvatskoj, Centralni operacijski blok vrijedan više od 43 milijuna eura gdje će radovi krenuti sredinom ove godine doprinijet će spajanju ovih zgrada i imat ćemo sve povezane zgrade na ovoj lokaciji – zaključio je Poljak uz napomenu da će novi objekt s radom početi već u srijedu, 12. travnja.

Župan Anđelko Stričak je istaknuo da varaždinska bolnica jedina u Hrvatskoj ima tri akreditacije.

-To znači da je i zaposlenicima, a i nama kao osnivaču, čovjek na prvom mjestu jer često naglašavam da uvijek iza svega stoje ljudi, čovjek. Prošlu smo godinu nazvali godinom obrazovanja jer smo započeli s brojnim investicijama u sklopu naših osnovnih i srednjih škola, a ova godina će biti godina zdravstva. Počinjemo danas otvaranjem OHBP-a, jednodnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, za koja dva mjeseca nastavljamo s otvaranjem Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama – rekao je Stričak.

Uskoro će početi i s radovi na izgradnji Centralnog operacijskog bloka, a krajem godine i radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo, sve s ciljem podizanje kvalitete zdravstvene skrbi na području Varaždinske županije.

-Ono što me posebno veseli da osim tih novoizgrađenih objekata, osim kupljene opreme, odnosno medicinskih dijagnostičkih aparata je da trenutno imamo 146 liječnika na specijalizacijama, od toga ih je 115 iz OBV, a ove godine pripremamo još 54, od toga 34 iz Opće bolnice Varaždin. Vjerujem da će sve to zajedno dati iskorak u kvaliteti zdravstvene skrbi na području naše županije. Zahvaljujem prvenstveno zaposlenicima bolnice jer oni su ti koji su puni ljubavi. Ako ne voliš život, ako ne voliš čovjeka, siguran sam da to ne možeš obavljati – zaključio je župan Stričak.

Spomenka Kiđemet-Piskač, predsjednica stručnog vijeća Opće bolnice Varaždin istaknula je da će od danas na istom mjestu zajednički raditi specijalisti interne, kirurgije, neurologije, otorinolaringologije, okulistike i urologije, kako bi pacijenti bili promptno i adekvatno zbrinuti.

-Zahvaljujem svim strukturama još jednom, od Vlade, ministarstava, Županije do ravnateljstva koji su našli način i isfinancirali ovaj veliki projekt i uspješno ga priveli kraju. Na nama, odnosno na struci je da rad u OHBP-u posložimo na najbolji mogući način. Imam puno povjerenje u voditelja OHBP-a, ali i u sve druge voditelje odjela, specijaliste i specijalizante koji će se svojim predanim radom, kao i do sada, truditi da sve funkcionira – kazala je Kiđemet-Piskač.

Žiteljima Varaždinske županije uputila je molbu da slušaju upute o medicinskim stanjima koja zahtijevaju obradu i skrb u OHBP-u, kako bi hitna stanja bila zbrinuta na najbolji mogući način, odnosno sukladno svim hrvatskim i europskim smjernicama.

a.kučić/sjever.hr
11.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.