Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija vas poziva – dođite na edukativnu tribinu i doznajte kako malim promjenama životnih navika izbjeći ozbiljne zdravstvene probleme
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija vas poziva – dođite na edukativnu tribinu i doznajte kako malim promjenama životnih navika izbjeći ozbiljne zdravstvene probleme

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se svake godine obilježava 7. travnja, Koprivničko-križevačka županija u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvom i PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom ovog petka organizira edukativnu tribinu.

Ona će se održati ispred Gradske tržnice u Koprivnici s početkom u 9 sati, a građanima će biti predstavljena važnost zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti te kako se malim promjenama životnih navika mogu izbjeći ozbiljni zdravstveni problemi.

Ovogodišnja kampanja Svjetskog dana zdravlja provodi se pod sloganom „Zdravlje za sve“ jer nas želi podsjetiti na izgradnju svijeta koji bi trebao biti još više usredotočen na očuvanje i postizanje zdravlja svih ljudi. Svatko mora imati pristup zdravstvenim uslugama kada i gdje je to potrebno bez iznimke ili financijskih poteškoća.

Zdravstveni sustavi zasnovani na primarnoj zdravstvenoj zaštiti su najučinkovitiji i najisplativiji kako bi se zdravstvene usluge približile svim oboljelima i očuvalo zdravlje. Samo dobro organizirani zdravstveni sustavi će osigurat univerzalnu zdravstvenu pokrivenost i pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama te zaštiti posebno ranjive skupine od izvanrednih javnozdravstvenih kriza i unaprijediti pripravnost za hitna stanja.

Pandemija bolesti COVID-19, neke druge zdravstvene i humanitarne krize uz klimatske promjene su unazad nekoliko godina ograničili mnoge zemlje svijeta u ostvarivanju težnje „zdravlja za sve“ koje predviđa svim ljudima zdrav, ispunjen i miran život u perspektivnom i održivom svijetu. Pravo na zdravlje je osnovno ljudsko pravo.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / kckzz.hr
10.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.