Now Reading:
Četvrto izdanje „Uskrsne nagrade Općine Gornji Kneginec” okupilo rekordan broj sudionika – na Eurospin Kup Hrvatske stigli natjecatelji i iz Mađarske i Slovenije!
Full Article 3 minutes read

Četvrto izdanje „Uskrsne nagrade Općine Gornji Kneginec” okupilo rekordan broj sudionika – na Eurospin Kup Hrvatske stigli natjecatelji i iz Mađarske i Slovenije!

U organizaciji Biciklističkog kluba Kneginec, na Uskrsni ponedjeljak u Poduzetničkoj zoni Kneginec održano je četvrto izdanje cestovne biciklističke utrke „Uskrsna nagrada Općine Gornji Kneginec”. Riječ je o prvoj ovosezonskoj cestovnoj biciklističkoj kup utrci koja je održana uz pokroviteljstvo Eurospina i Općine Gornji Kneginec.

Ovogodišnja utrka okupila je rekordan broj natjecatelja, njih čak 100, a ujedno je poprimila i međunarodni karakter jer su uz bicikliste iz Hrvatske na nju stigli i oni iz Mađarske i Slovenije.

Kako je objasnio Alan Košić, član Izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza radi se o utrci koja označava početak sezone cestovnih biciklističkih utrka u Hrvatskoj.

-Ovo je prva kup utrka u cestovnom biciklizmu za sve kategorije. Ona je ove godine dobila i međunarodni karakter te je odobrila rekord od prije tri godine kada su sudjelovala 72 natjecatelja. Zadovoljni smo što su i Slovenci i Mađari prepoznali ovu utrku i uvjereni smo da će se iz godine u godinu broj natjecatelja dodatno povećavati – naglasio je Košić.

Na Kupu Hrvatske natjecali su se veterani, kadeti i kadetkinje, juniorke, elite/U23 žene i početnici, a vozila se kružna utrka u Poduzetničkoj zoni Kneginec. Najmlađi natjecatelji vozili su šest krugova, odnosno 15,6 kilometara, a oni veći 20 krugova, odnosno 52 kilometra.

Utrku su podržali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški koji su izrazili zadovoljstvo što su Županija, odnosno Općina domaćini ovog sportskog događanja koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika.

-Poslovica ‘U zdravom tijelu, zdrav duh’ govori sve. Upravo zbog toga, Varaždinska županija ove je godine za sport namijenila dva i pol puta više sredstava nego prijašnjih godina. Najjači promotori naše županije i naše domovine u cjelini upravo su sport i kultura, tako da je ova utrka odlična promocija Varaždinske županije – rekao je Stričak.

Inače, Prvenstvo Hrvatske već se nekoliko godina održava na području tamošnje Poduzetničke zone, a načelnik Kaniški potvrdio je kako je ta lokacija idealna za ovakve utrke.

-Zahvalni smo našem biciklističkom klubu koji svake godine organizira ovaj događaj koji okuplja ne samo naše natjecatelje, nego i natjecatelje iz susjednih država. Zadovoljstvo nam je da, osim poduzetništva koje se sve više razvija, u zoni imamo i ovakvu vrstu društvenog i sportskog događaja – naglasio je Kaniški.

U kategoriji veterana A najbrži je bio Nikola Vrbanc, a od veterana B je pak prvi na cilj stigao Karoly Komives. Prvo mjesto u kategoriji veterani C pripalo je Dušanu Hajdinjaku, dok se zlatnom medaljom u kategoriji veterani D okitio Vlatko Sesar.

Prvo mjesto u kategoriji kadeta pripalo je Tomislavu Grabiću, dok je od kadetkinja prva na cilj stigla Lucija Zadro.

U kategoriji do 11 godina najbrži je bio Žan Janc, u kategoriji do 13 godina žene zlato je osvojila Živa Bohak, dok je u istoj kategoriji od dječaka prvo mjesto osvojio Gal Hrastnik.

U kategoriji do 14 godina žene najbrža je bila Hana Štumperger, a u istoj kategoriji od dječaka prvi je na cilj stigao Anej Resman. U kategoriji do 15 godina žene prvo mjesto pripalo je Lari Mehle, a od dječaka Maju Bohaku.

www.sjever.hr
10.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.