Now Reading:
Vrijedne članice „Svibovečkog zvona” i ove godine predstavile svoje ručne radove – tradicionalnu uskrsnu izložbu podržala i gradonačelnica Ratković
Full Article 1 minutes read

Vrijedne članice „Svibovečkog zvona” i ove godine predstavile svoje ručne radove – tradicionalnu uskrsnu izložbu podržala i gradonačelnica Ratković

Udruga žena „Svibovečki zvon” i ove je godine uoči Uskrsa u Društvenom domu u Svibovcu organizirala tradicionalnu proljetnu izložbu na kojoj je njihova članica Marica Zorman izložila svoje ručne radove.

Izložba je i ove godine privukla velik broj mještana Svibovca, a podržala ju je i sama gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je izrazila zadovoljstvo što članice „Svibovečkog zvona” nastavljaju njegovati tradiciju.

– Grad Varaždinske Toplice uvijek rado podržava sve aktivnosti svojih vrijednih udruga, osobito kada je riječ o događajima kojima se promoviraju naši običaji, kultura i baština. Drago mi je što naša Udruga žena „Svibovečki zvon” veliku pažnju pridaje očuvanju tradicije zahvaljujući čemu sve ovo neće biti zaboravljeno – rekla je gradonačelnica Ratković čestitavši članicama „Svibovečkog zvona” na organizaciji još jedne uspješne izložbe.

Posjetitelji su mogli razgledati i kupiti ručno izvezene stolnjake, nadstolnjake, tabletiće, pokrivala za košare u kojima se nosi hrana na posvetu i još štošta drugo, a sve je djelo dugogodišnje članice „Svibovečkog zvona” Marice Zorman.

Uz gradonačelnicu Ratković i brojne mještane, izložbu je svojim dolaskom podržala i poduzetnica Bernarda Cecelja.

www.sjever.hr
06.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.