Now Reading:
Vrijedne članice „Svibovečkog zvona” i ove godine predstavile svoje ručne radove – tradicionalnu uskrsnu izložbu podržala i gradonačelnica Ratković
Full Article 1 minutes read

Vrijedne članice „Svibovečkog zvona” i ove godine predstavile svoje ručne radove – tradicionalnu uskrsnu izložbu podržala i gradonačelnica Ratković

Udruga žena „Svibovečki zvon” i ove je godine uoči Uskrsa u Društvenom domu u Svibovcu organizirala tradicionalnu proljetnu izložbu na kojoj je njihova članica Marica Zorman izložila svoje ručne radove.

Izložba je i ove godine privukla velik broj mještana Svibovca, a podržala ju je i sama gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je izrazila zadovoljstvo što članice „Svibovečkog zvona” nastavljaju njegovati tradiciju.

– Grad Varaždinske Toplice uvijek rado podržava sve aktivnosti svojih vrijednih udruga, osobito kada je riječ o događajima kojima se promoviraju naši običaji, kultura i baština. Drago mi je što naša Udruga žena „Svibovečki zvon” veliku pažnju pridaje očuvanju tradicije zahvaljujući čemu sve ovo neće biti zaboravljeno – rekla je gradonačelnica Ratković čestitavši članicama „Svibovečkog zvona” na organizaciji još jedne uspješne izložbe.

Posjetitelji su mogli razgledati i kupiti ručno izvezene stolnjake, nadstolnjake, tabletiće, pokrivala za košare u kojima se nosi hrana na posvetu i još štošta drugo, a sve je djelo dugogodišnje članice „Svibovečkog zvona” Marice Zorman.

Uz gradonačelnicu Ratković i brojne mještane, izložbu je svojim dolaskom podržala i poduzetnica Bernarda Cecelja.

www.sjever.hr
06.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.