Now Reading:
Poznato je gdje će se graditi nogometni kamp – Vlada će HNS-u ustupiti državno zemljište
Full Article 1 minutes read

Poznato je gdje će se graditi nogometni kamp – Vlada će HNS-u ustupiti državno zemljište

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u četvrtak se susreo s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem s kojima je razgovarao o planiranoj izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, prenosi Index.

Kako su priopćili iz Ureda premijera, riječ je o važnom projektu za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa kojeg će podržati i Vlada te HNS-u ustupiti državno zemljište.

Na sastanku su razgovarali i o daljnjim aktivnostima oko ulaganja u stadione i sportske građevine od nacionalnog značaja za koje Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, HNS i drugi savezi pripremaju kriterije sufinanciranja.

-Hvala premijeru Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske na iskazanoj podršci izgradnji nacionalnog kampa kao strateškog cilja hrvatskog nogometa. Pogotovo nas raduje konkretna najava da će nam Vlada RH ustupiti zemljište na kojem će, duboko sam uvjeren, uskoro osvanuti novi dom hrvatskog nogometa. Također, pozdravljamo činjenicu da kroz novi Zakon o sportu Vlada pokazuje ambiciju ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem zemlje što će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju sporta u Hrvatskoj – izjavio je Kustić.

www.sjever.hr / index.hr
06.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.