Now Reading:
Uršuline zvjezdice – županijske zborske prvakinje! Domaćin državnog natjecanja u svibnju bit će Varaždin
Full Article 3 minutes read

Uršuline zvjezdice – županijske zborske prvakinje! Domaćin državnog natjecanja u svibnju bit će Varaždin

U Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održana je 23. smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije koja je ove godine okupila veliki broj učenika nižih i viših razreda osnovnih škola.

Da djeca, nakon razdoblja u kojem je glavnu ulogu odigrala i korona, ponovno otkrivaju svijet glazbe i počinju sa zborskim pjevanjem – potvrdio je tajnik Smotre Stjepan Levanić.

– Na ovogodišnju Smotru prijavilo se 11 zborova i jedan tamburaški orkestar. Imamo preko 330 sudionika. Raduje nas činjenica što djeca opet pjevaju, obzirom da smo prijašnjih godina u natjecateljskom dijelu imali malo zborova. Ove godine se u natjecateljskom dijelu prijavilo čak 7 zborova u A kategoriji i 2 zbora u B kategoriji. Oni najbolje rangirani na natjecanju sudjelovat će na državnom natjecanju na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje će se u svibnju održati također u Varaždinu – izjavio je Levanić.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknula je zadovoljstvo što Smotra iz godine u godinu okuplja sve veći broj učenika koji su upravo izabrali glazbu da kroz nju pokazuju svoju osobnost, izričaj i talent.

– Glazba je važan dio naših života, ona budi prekrasne emocije. Varaždinska županija je jezgra glazbenog stvaralaštva jer svi znamo da brojni učenici koji su pohađali Glazbenu školu u Varaždinu i danas prenose ime Varaždina i Varaždinske županije diljem svjetskih pozornica. Ponosna sam na naše učenike, njihove umjetničke duše i svima želim puno uspjeha na Smotri jer oni zaista zaslužuju našu pažnju i poštovanje – rekla je zamjenica Zagorec zahvalivši se i mentorima koji svojim učenicima usađuju ljubav prema glazbi.

Jedna od sudionica smotre bila je i učenica Osnovne škole Šemovec Tena Špoljarić koja se pjevanjem bavi tri godine.

– Na današnjem natjecanju velika je konkurencija, no potrudit ćemo se dati najbolje od sebe, a naravno da bi željeli biti prvi – otkrila je Tena.

Današnjem nastupu veselila se i Paula Štimec Protrka, učenica Katoličke osnovne škole Sv. Uršule koja se zborskim pjevanjem bavi već četiri godine.

– Pjevanjem u zboru kroz ove godine stekla sam samo lijepa iskustva i nove prijatelje. Ovdje nismo samo da pobijedimo nego i da se zabavimo i steknemo nova poznanstva, nova lijepa sjećanja – rekla je Paula.

„Uršuline zvjezdice” Pjevački zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule Varaždin – pobjednici su 23. Smotre glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije i to u kategoriji A – dječjih zborova mlađeg uzrasta osnovnih škola od prvog do petog razreda, te u kategoriji B – troglasnih dječjih zborova starijeg osnovnoškolskog uzrasta.

Drugo mjesto u kategoriji A pripalo je Pjevačkom zboru OŠ „Vladimir Nazor” Sveti Ilija, dok je trećeplasirani Pjevački zbor OŠ Trnovec. U kategoriji B drugo mjesto pripalo je Pjevačkom zboru OŠ Petrijanec.

U revijalnom dijelu nastupio je tamburaški orkestar OŠ Trnovec.

www.sjever.hr
05.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.