Now Reading:
Održano Općinsko vijeće Općine Konjščina – jednoglasno donesen rebalans proračuna u kojem su prihodi povećani za 1,6 milijuna eura!
Full Article 2 minutes read

Održano Općinsko vijeće Općine Konjščina – jednoglasno donesen rebalans proračuna u kojem su prihodi povećani za 1,6 milijuna eura!

U prostorima Općine Konjščina u petak je održana 21. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su članovi raspravljali o 16 točaka dnevnog reda, a važnije točke dnevnog reda kao Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna, za 2022. te rebalans proračuna kao i polugodišnje izvješće o radu načelnice donesene su jednoglasno.

Među prvim točkama dnevnog reda bila je stavljanje u mirovanje mandata vijećnika Tomislava Đureka te početak mandata zamjenika vijećnika Dragana Roksandića.

Među najvažnijima, svakako je ona koja se odnosi na donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju općinskog proračuna za 2022. godinu. Prema izvješću ukupni prihodi i primici za prethodnu godinu ostvareni su u visini od 15.370.802 kuna, a ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 15.303.454 kuna. Tako je proračunska godina 2022. završena sa 67.347,65 kuna viška prihoda i primitaka.

Jedna od važnijih točaka dnevnog reda je i donošenje rebalansa proračuna kojim su prihodi povećani za 1,6 milijuna eura, odnosno s 3,2 milijuna eura na 4,8 milijuna eura, a zbog sanacije i rekonstrukcije komunalne infrastrukture nastradale u potresu za što su sredstva osigurana u stopostotnom iznosu i koja se moraju utrošiti do kraja lipnja ove godine. Ova odluka je donesena jednoglasno.

Općinska načelnica je zahvalila svima na jednoglasnom podržavanju rebalansa proračuna s obzirom da je Općina Konjščina iz Fonda solidarnosti ostvarila 1.860.665,00 eura na čijoj realizaciji se intenzivno radi posljednjih mjeseci te zamolila za razumijevanje prilikom izvođenja radova narednih mjeseci.

Od drugih tema koje su bile na 21. sjednici OV su : polugodišnje izvješće općinske načelnice, inventura, suglasnost na Statut DV, izmjene i dopune oko mjerila pri upisu u DV i usklađivanje Odluke o socijalnoj skrbi sa zakonskim izmjenama, zaključak o povjeravanju poslova prijevoza pokojnika na sudsku medicinu i odluka o osnivanju stručnog povjerenstva za projekte s područja kulture.

Osim dnevnog reda vijećnici su imali priliku upoznati novoizabranog direktora komunalnog poduzeća koji je temeljito izvijestio o situaciji i budućim planovima.

www.sjever.hr
03.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.