Now Reading:
NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Učenik na maturalcu u Pragu pokušao izvesti parkour trik pa pao s petog kata
Full Article 2 minutes read

NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Učenik na maturalcu u Pragu pokušao izvesti parkour trik pa pao s petog kata

Nastavlja se istraga tragične smrti 17-godišnjeg učenika porečke Srednje škole Mate Balote koji je poginuo na maturalnom putovanju u Pragu. Objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga, a obiteljima, učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć, prenosi Index.

Kako je izjavila hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov, policija je utvrdila da se radi o nesretnom slučaju.

-Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i najvjerojatnije je htio izvesti parkour trik. Rad se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoreni prostor – rekla je Pancirov dodavši kako će obdukcija biti vrlo brzo gotova.

Učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć, uključen je krizni tim, stručnjaci, psiholozi. Poštuju se i slijede posebni protokoli i osnivaju savjetništva. Najprije se radi s učenicima koji su bili svjedoci tragediji, a zatim s razredom koji je učenik pohađao. Organiziraju se i posebni roditeljski sastanci. Sve se to radi kako bi se izbjegle dodatne posljedice, piše HRT.

Podsjetimo, učenici porečke srednje škole koji su bili na školskom izletu u Pragu tijekom kojeg je došlo do tragične pogibije njihovog 17-godišnjeg kolege šokirani tim događajem vratili su se u Poreč tijekom prošle noći. Pred školom su već bile upaljene svijeće i ostavljene ruže u spomen na stradalog učenika.

www.sjever.hr / index.hr / hrt.hr
03.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.