Now Reading:
NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Učenik na maturalcu u Pragu pokušao izvesti parkour trik pa pao s petog kata
Full Article 2 minutes read

NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Učenik na maturalcu u Pragu pokušao izvesti parkour trik pa pao s petog kata

Nastavlja se istraga tragične smrti 17-godišnjeg učenika porečke Srednje škole Mate Balote koji je poginuo na maturalnom putovanju u Pragu. Objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga, a obiteljima, učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć, prenosi Index.

Kako je izjavila hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov, policija je utvrdila da se radi o nesretnom slučaju.

-Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i najvjerojatnije je htio izvesti parkour trik. Rad se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoreni prostor – rekla je Pancirov dodavši kako će obdukcija biti vrlo brzo gotova.

Učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć, uključen je krizni tim, stručnjaci, psiholozi. Poštuju se i slijede posebni protokoli i osnivaju savjetništva. Najprije se radi s učenicima koji su bili svjedoci tragediji, a zatim s razredom koji je učenik pohađao. Organiziraju se i posebni roditeljski sastanci. Sve se to radi kako bi se izbjegle dodatne posljedice, piše HRT.

Podsjetimo, učenici porečke srednje škole koji su bili na školskom izletu u Pragu tijekom kojeg je došlo do tragične pogibije njihovog 17-godišnjeg kolege šokirani tim događajem vratili su se u Poreč tijekom prošle noći. Pred školom su već bile upaljene svijeće i ostavljene ruže u spomen na stradalog učenika.

www.sjever.hr / index.hr / hrt.hr
03.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.