Now Reading:
Podignuta optužnica protiv mladića – Godinama spolno uznemiravao i silovao više od 30 žrtava
Full Article 1 minutes read

Podignuta optužnica protiv mladića – Godinama spolno uznemiravao i silovao više od 30 žrtava

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom podiglo optužnicu protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja više kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, više kaznenih djela protiv osobne slobode, kaznenog djela protiv privatnosti te više kaznenih djela protiv spolne slobode (prostitucija i silovanja), prenosi Index.

Kako su priopćili, podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je od točno neutvrđenog dana 2014. godine pa sve do kraja listopada 2022. godine na području Republike Hrvatske počinio navedena kaznena djela putem društvenih mreža na štetu više punoljetnih i maloljetnih ženskih osoba. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Radi se o monstrumu koji je, kako piše Index uhićen u listopadu 2022. u velikoj policijskoj akciji. Sumnjičilo ga se za silovanje, podvođenje djece, prijetnje i prostituciju, a to je samo dio od ukupno 57 kaznenih djela koja je počinio nad 36 žrtava, od kojih je čak 31 maloljetna.

Foto: arhiva

www.sjever.hr/www.index.hr
01.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.