Now Reading:
Muškarci koji kleče za čednost u odijevanju i prestanak pobačaja ponovno zauzeli glavni zagrebački trg – dočekali ih prosvjednici s transparentima
Full Article 1 minutes read

Muškarci koji kleče za čednost u odijevanju i prestanak pobačaja ponovno zauzeli glavni zagrebački trg – dočekali ih prosvjednici s transparentima

I ove subote, prve u mjesecu, muškarci koji mole krunicu ponovno su zauzeli Trg bana Jelačića u Zagrebu, prenosi Index.

Molitva krunice za domovinu, mir i obraćanje hrvatskog naroda, za muškarce kao duhovne autoritete u obitelji, život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju i prestanak pobačaja, počela je u jutarnjim satima, a muškarce je dočekao značajan broj protivnika ove inicijative.

Oni su se pojavili s transparentima na kojima, između ostalog, piše: „Za pravo žena na pobačaj! Za sudski progon pedofilskih zločina Katoličke crkve”, „Samo kukavice i izdajice kleče i mole”, „U crkvi = molitva, na trgu = politika”, „Čednost u razmišljanju, ne u odijevanju”.

Posebnu pažnju privlačio jedan protivnik molitelja krunice koji je na Trg stigao u kratkim hlačama i majici bez rukava te im putem transparenta poručio: „Dragi ljudi plemenitih namjera, molimo vas da svoje molitve uputite i muškarcima koji izazovnim odijevanjem one drugotne nastale od rebra tjeraju na blud. Hvala vam”.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / index.hr
01.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.