Now Reading:
Hrvatski Crveni križ uručio priznanja Ljiljani Sertić i Danici Nikši, ženama velikog srca koje svojim nesebičnim radom doprinose boljitku Koprivničko-križevačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Hrvatski Crveni križ uručio priznanja Ljiljani Sertić i Danici Nikši, ženama velikog srca koje svojim nesebičnim radom doprinose boljitku Koprivničko-križevačkoj županiji

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac u četvrtak je održana svečanost na kojoj je dugogodišnjoj predanoj volonterki Ljiljani Sertić dodijeljeno visoko priznanje Red Hrvatskog Crvenog križa.

Serić kojoj je ovo priznanje kruna njenog volonterskog rada dugog šest desetljeća, je inače vrijedna darivateljica krvi. Ona je krv darovala čak 88 puta, predavačica je Prve pomoći, a tijekom Domovinskog rata istaknula se humanitarnim radom.

Drugi povod svečanosti bila je velikodušna gesta Danice Nikše koja je đurđevačkom Crvenom križu poklonila svoju kuću za projekt školske kuhinje za što joj je izvršni predsjednik Crvenog križa Hrvatske Robert Markt također uručio priznanje.

Budući da đurđevačko Društvo nema svoje prostorije, ovu će kuću iskoristiti za uređenje ureda i skladišta, a dio prostora bit će namijenjen za pokretanje pučke kuhinje i socijalne samoposluge, što će biti od iznimne koristi za potrebite građane.

Inače, Nikša se već dugi niz godina redovito uključuje u humanitarne akcije, a želja joj je da njezina kuća, u kojoj su se tijekom Domovinskog rata sklanjale brojne izbjeglice, bude od koristi potrebitim građanima i volonterima Crvenog križa.

Uz izvršnog predsjednika Crvenog križa Markta, svečanosti su prisustvovale i županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus, ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa Adela Sočev, ravnateljica Crvenog križa Križevci Antonija Pukec te brojni drugi uzvanici.

Foto: kckzz.hr
www.sjever.hr / kckzz.hr
31.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.