Now Reading:
ZAVRŠENA OBDUKCIJA Ubojicu vlastitog oca projektilom iz daljine usmrtio policajac?
Full Article 1 minutes read

ZAVRŠENA OBDUKCIJA Ubojicu vlastitog oca projektilom iz daljine usmrtio policajac?

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u četvrtak je objavila priopćenje vezano uz ubojstvo muškarca u Vinkovcima.

Strava u Vinkovcima: Student ubio oca pa pucao na policiju koja je uzvratila – njegovo je beživotni tijelo pronađeno u rijeci

-Vezano uz postupanje policije prema 21-godišnjem osumnjičeniku za ubojstvo 63-godišnjaka, jučer, 29. ožujka, temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva Vukovar, provedena je obdukcija na mrtvom tijelu 21-godišnjaka u NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru.

Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine.

S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabili vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina zapovijedio je, temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.

Zadaća stručnog tima je prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali.

Nakon što stručni tim podnese izvješće glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini o svemu što je utvrđeno, bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost s više detalja.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

sjever.hr/vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr
30.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.