Now Reading:
Zagorac dobio otkaz u HŽ-u nakon što je napuhao 0,18 promila – branio se da je jeo salatu s octom, pa mu vratili posao
Full Article 1 minutes read

Zagorac dobio otkaz u HŽ-u nakon što je napuhao 0,18 promila – branio se da je jeo salatu s octom, pa mu vratili posao

59-godišnji Zagorac do srpnja prošle godine radio je kao skretničar na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, a nakon što je napuhao 0,18 promila dobio je izvanredni otkaz, budući da su propisi Hrvatskih željeznica strogi i ne toleriraju prisustvo alkohola zbog velike odgovornosti posla.

No, kako prenose 24sata, 59-godišnjak se žalio na sudu te je pritom naveo kako ima 39 godina staža, od toga 28 na željeznici i da nikad nije utvrđeno da je pio na poslu, a testirali su ga više puta. Naveo je kako je večer prije nego su ga testirali jeo salatu s alkoholnim octom i dodao kako zadnje tri godine ne pije i ne puši.

Sud mu je povjerovao i naveo je kako je koncentracija alkohola u krvi bila mala i da nije utjecala na njegovo ponašanje ni sigurnost prometa. U prilog mu je išlo to što je lošeg imovinskog stanja i što uzdržava dvojicu sinova, od kojih je jedan student.

Sudac na Općinskom sudu u Zlataru vratio ga je na posao skretničara, a mu je dužan nadoknaditi troškove postupka te se na ovu odluku može žaliti.

www.sjever.hr / 24sata.hr
30.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.