Now Reading:
U Cestici predstavljen novi EU projekt vrijedan gotovo 150 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

U Cestici predstavljen novi EU projekt vrijedan gotovo 150 tisuća eura

Uz Općinu Cesticu u ovom vrijednom projektu sudjeluju i partneri iz još četiri države.

Općina Cestica nositelj je zajedničkog europskog projekta pod nazivom “BEYOND” – CERV Network of towns project (Rural Communities pushing BEYOND COVID-19), a koji se provodi u suradnji s partnerima iz Slovenije, Mađarske, Italije i Njemačke.

Vrijednost projekta iznosi 148 tisuća eura, a provodit će se u naredne dvije godine.

Predstavljanje projekta održano je u dvorani Kulturnog centra u Cestici, u srijedu s početkom u 17 sati, a na početku predstavljanja sve sudionike pozdravio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Cilj samog projekta je umrežavanje gradova i općina i upoznavanje s mjerama koje su se provodile u vrijeme korone te na temeljima tih iskustava kroz međusobnu suradnju reagirati na eventualne krizne situacije koje mogu nastati, a kako bi se što kvalitetnije i reagiralo i zaštitilo stanovništvo – rekao je Korotaj.

Sam projekt potom je predstavio Patrick Galevski, a nakon toga redom su se predstavili i ostali sudionici u projektu. Općine Cavriago i Usseaux iz Italije, Heiningen iz Njemačke i Ormož iz susjedne Slovenije, a u projektu sudjeluje i Zavod Sopotniki, zavod za međugeneracijsku solidarnost iz Sežane (Slovenija) i Sasd es tersege terulet iz Mađarske.

Foto: cestica.hr
sjever.hr/cestica.hr
30.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.