Now Reading:
Pripreme za uskrsni sajam u Konjščini u punom su jeku – vrijedni članovi Kluba „Radost” koji okuplja osobe s teškoćama počeli s izradom prigodnih ukrasa
Full Article 3 minutes read

Pripreme za uskrsni sajam u Konjščini u punom su jeku – vrijedni članovi Kluba „Radost” koji okuplja osobe s teškoćama počeli s izradom prigodnih ukrasa

Iako tek nedavno osnovan, Klub „Radost” Konjščina ne staje s aktivnostima. Riječ je o klubu koji okuplja osobe s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom i prvi je takav na ovom području, a njegovi se članovi rado uključuju u sve manifestacije u općini Konjščina.

Tako ovih dana intenzivno pripremaju ukrase za nadolazeći Uskrsni sajam koji će se ove subote u jutarnjim satima održati na trgu u Konjščini, a njihov je rad pohvalila i sama načelnica Anita Krok.

-Članovi Kluba „Radost” veoma su aktivni – sastaju jednom tjedno u prostorima kulturno-informativno turističkog centra i sudjeluju na svim manifestacijama, a budući da se bliži naš Uskrsni sajam, ovih dana vrijedno rade na izradi ukrasa – rekla je Krok zahvalivši i svim volonterima koji nesebično odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli članovima udruge.

S obzirom da je ovo prva udruga na području Općine Konjščina koja okuplja djecu i osobe s teškoćama u razvoju i invaliditetom te da ni na području susjednih općina ne postoje slične udruge, načelnica Krok pozvala je roditelje, djecu i osobe s teškoćama da im se priključe, a sve mještane da dođu na uskrsni sajam i podrže njihov rad.

-Osim radova naših mališana iz dječjeg vrtića, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, naših umirovljenika te učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, svi posjetitelji sajma moći će kupiti i radove članova Kluba „Radost”. I zato pozivam sve naše mještane, kao i mještane susjednih općina da dođu na sajam i dopuste da im njihovi radovi, vedrina i energija uljepšaju dan – poručila je načelnica Krok.

Budući da je Općini Konjščina važno da osobe s invaliditetom i teškoćama budu integrirane u društvo i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme i nadalje će poticati rad Kluba.

-To je na kraju rezultiralo i time da su bolje informirani o svojim pravima koje mogu ostvarivati, između ostalog i činjenicom da Općina Konjščina isplaćuje naknadu roditeljima njegovateljima – dodala je Krok.

Inače, budući da na području Konjščine, Hrašćine i Budinščine nije bilo nikakvih sadržaja za osobe s intelektualnim teškoćama, u dogovoru s lokalnom zajednicom prije godinu dana kao dio Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina osnovan je Klub „Radost” Konjščina koji okuplja 10-ak članova.

-Na korištenje smo dobili i prostor u kojem se okupljamo svake srijede, a na našim posljednjim susretima upriličene su radionice izrade uskrsnih ukrasa. Tako su naši članovi, uz pomoć roditelja, dobrih volontera i asistenata bojali pisanice te izrađivali zečeve, piliće i ostale prekrasne ukrase koje će izložiti na subotnjem Uskrsnom sajmu. Stoga pozivamo sve da dođu do našeg štanda i izaberu si ukras za svoj dom koji je rađen s puno truda i ljubavi naših članova – rekla je predsjednica Udruge Ljiljana Mužar.

www.sjever.hr
30.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.