Now Reading:
Odlične vijesti za građane i struku: zahvaljujući Ministarstvu proces prostornog planiranja u Varaždinskim Toplicama uskoro u potpunosti digitaliziran!
Full Article 2 minutes read

Odlične vijesti za građane i struku: zahvaljujući Ministarstvu proces prostornog planiranja u Varaždinskim Toplicama uskoro u potpunosti digitaliziran!

U Grad Varaždinske Toplice stigla je vrijedna računalna oprema. Naime, u sklopu projekta Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Varaždinskim je Toplicama dodijeljena računalna oprema koju će koristiti službenici Grada s ciljem digitalizacije procesa prostornog planiranja i graditeljstva.

Riječ je o projektu informacijskog sustava prostornog uređenja koji je usmjeren prema jedinicama lokalne samouprave i zavodima za prostorno uređenje na razini županija, a započeo je krajem listopada prošle godine. Cilj je digitalizirati ovaj proces kako bi izdavanje potrebnih dozvola ubuduće bilo što jednostavnije, kako građanima, tako i struci.

S ciljem opremanja upravnih tijela Grada, Varaždinskim Toplicama isporučeni su računalna oprema, prijenosno računalo i računalni monitor koji će doprinijeti unapređenju sustava kroz digitalnu transformaciju poslovnih procesa te unapređenju informatičke obrade, digitalizacije i verifikacije dokumenata.

Zahvalivši Ministarstvu na dodijeljenoj opremi, gradonačelnica Dragica Ratković poručila je kako će ona itekako koristiti djelatnicima Grada u svakodnevnom radu od čega će na kraju koristi imati i građani.

– Drago mi je da su Varaždinske Toplice jedan od gradova kojima je Ministarstvo uručilo ovu vrijednu računalnu opremu. Ona će sigurno biti od velike koristi u daljnjem procesu digitalizacije, a sve kako bi i građani i struka jednostavnije i brže rješavali svoje zahtjeve. Važno je da se jedinice lokalne samouprave što više okrenu informatizaciji i digitalizaciji kako bi bile transparentnije, brže, efikasnije i dostupnije svojim građanima jer upravo je to i njihova svrha – rekla je Ratković.

www.sjever.hr
30.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.