Now Reading:
U Stubičkim Toplicama otvorena Uskrsna izložba – Beljak: To je naša tradicija i najljepši mogući način da u dobrom duhu i zajedničkom druženju dočekamo najveći kršćanski blagdan
Full Article 3 minutes read

U Stubičkim Toplicama otvorena Uskrsna izložba – Beljak: To je naša tradicija i najljepši mogući način da u dobrom duhu i zajedničkom druženju dočekamo najveći kršćanski blagdan

U duhu obilježavanja nadolazećeg nam blagdana Uskrsa, Udruga Hrvatska žena Stubičke Toplice, u prostorima Općine upriličila je tradicionalnu Uskrsnu izložbu koju možete posjetiti do petka, 31. ožujka ove godine.

Općinskom vijećnicom tako je zavladala prava uskrsna čarolija, a sve to zahvaljujući izloženim radovima koje su vrijedno pripremile članice Udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice, slikarica Marija Čukelj, učenici Osnovne škole Vladimir Bosnar i njihova Učenička zadruga “Bobi”, Društvo naša djeca Stubičke Toplice, Dječji vrtić “Zvirek” Stubičke Toplice, slobodna umjetnica Renata Surjan te Centar za rehabilitaciju podružnice Pustodol.

Kako je istaknula predsjednica Udruge Hrvatska žena te ravnateljica OŠ Stubičke Toplice, Brigitte Gmaz, svi su oni zajedničkim snagama i u duhu tradicije nastojali da njihovi uskršnji stolovi budu ukrašeni na najljepši mogući način.

– Učenici su svoje radove i kreacije izrađivali prvenstveno od prirodnih materijala, dok su pak članice Udruge uskrsne stolove ukrasile ne samo prigodnim ukrasima i pisanicama, nego i jelima koja se tradicionalno pripremaju za Uskrs, tako da je svoje mjesto na stolu pronašao i domaći kruh, ali i domaća gibanica i kuglof – pojasnila je Gmaz dodajući kako stolove krasi i proljetno cvijeće, kao znak Uskrsa i buđenja prirode.

Podršku ovoj vrijednoj manifestaciji, koja obogaćuje kulturnu baštinu Stubičkih Toplica, svake godine svojim pokroviteljstvom iskazuje i Općina. Kako je naglasio tamošnji načelnik, Josip Beljak, iako se izložba održava već duži niz godina, svake godine iznova svi sudionici, posebice oni najmlađi, oduševe okupljene svojim radovima.

– Svake godine novim vrijednostima obogaćujemo našu kulturnu baštinu i čuvamo našu tradiciju te ono najbitnije, prenosimo je na mlađe generacije. Tradicija prenašanja na naše najmlađe je najvažnija i zato zahvaljujem svima u Hrvatskoj udruzi žena i svima onima koji su svih ovih godina s nama i čuvaju ovu tradiciju – rekao je načelnik Beljak izrazivši nadu da ova manifestacija potraje još puno godina.

Također, kako je načelnika najavio, već tradicionalno na Trgu Vladimira Bosnara organizira se i manifestacija “Došel bu Vuzem” gdje će mještanima, ali i svim posjetiteljima biti prezentirani proizvodi tamošnjih OPG-ova, osnovnih škola i dječjih vrtića. Naime, budući da je i Uskrsna izložba prodajnog karaktera, svi proizvodi koji neće biti prodani, biti će izloženi na sajmu “Došel bu Vuzem”.

To je naša tradicija i najljepši mogući način da u dobrom duhu i zajedničkom druženju dočekamo najveći kršćanski blagdan. Na trgu će svatko od posjetitelja moći kupiti jedan lijepi, unikatni suvenir za Uskrs po pristupačnim cijenama te tako pomoći našim udrugama i našim najmlađima – zaključio je Beljak te sve zainteresirane pozvao da posjete Stubičke Toplice i njihove manifestacije.

www.sjever.hr
29.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.