Now Reading:
Općina Lobor za svoje udruge izdvojila gotovo 39 tisuća eura – načelnica Jembrih: Oni su nositelji društvenog života Općine i naši najbolji promotori!
Full Article 2 minutes read

Općina Lobor za svoje udruge izdvojila gotovo 39 tisuća eura – načelnica Jembrih: Oni su nositelji društvenog života Općine i naši najbolji promotori!

Općina Lobor ove je godine za projekte i programe udruga koje djeluju na njenom području iz proračuna izdvojila gotovo 39 tisuća eura. Riječ je o nastavku ulaganja u civilno društvo i poticanju razvoja društvenog, kulturnog i sportskog života Općine.

Bespovratne potpore Općine Lobor za provedbu projekata i programa koji će doprinijeti razvoju gospodarstva, većoj kvaliteti sporta i kulture, obogatiti društvene sadržaje te brigu o djeci, mladima, osobama s invaliditetom i osobama treće životne dobi podići na višu razinu ostvarilo je ukupno 20 udruga.

Da se radi o lijepoj brojci koja potvrđuje kako je civilno društvo u Općini Lobor itekako razvijeno naglasila je i načelnica Ljubica Jembrih. Naime, zahvaljujući udrugama, sve manifestacije na području Lobora su na visokoj razini, a Općina se može pohvaliti velikim brojem socijalno humanitarnih aktivnosti, kvalitetnom brigom za starije osobe i djecu s teškoćama te sportskim aktivnostima koje podižu kvalitetu života mještana.

-Na loborskom području djeluje zaista velik broj udruga koje su nositelj ovdašnjeg društvenog života i naši najbolji promotori u zemlji, ali i inozemstvu. Općina Lobor dosad je uvijek prepoznavala njihove projekte i programe koji doprinose razvoju cjelokupnog društvenog, sportskog i kulturnog života naših mještana, ali i većoj kvaliteti brige o našim najpotrebitijim mještanima, a tako će biti i ubuduće – rekla je načelnica Jembrih.

Za projekte i programe u gospodarstvu sredstva u ukupnom iznosu od 2.090 eura ostvarilo je pet udruga, 17.200 eura ostvarile su četiri udruge za projekte i programe u sportu, dok je za javne potrebe u kulturi sredstva u ukupnom iznosu od 13.900 eura ostvarilo pet udruga.

Četiri udruge dobit će ukupan iznos od 4.766 eura za svoje programe brige o djeci i mladima, osobama s invaliditetom i osobama treće životne dobi, dok će ukupan iznos od 533 eura pripasti dvjema udrugama za njihove programe razvoja civilnog društva.

sjever.hr
29.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.