Now Reading:
Zagrebačka županija omogućava besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze – osigurano više od 82 tisuće eura
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija omogućava besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze – osigurano više od 82 tisuće eura

Zagrebačka županija financirat će u ovoj godini s 82.290 eura usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

Ugovore za tu namjenu ravnatelju SB Naftalan Goranu Maričiću uručio je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od deset dana biti osigurana za 120 hrvatskih branitelja i 21 dobrovoljnog vatrogasca, dok će liječenje u trajanju od 14 dana biti osigurano za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze.

-Riječ je o jednom od programa Zagrebačke županije kroz koji je u posljednjih pet godina prošlo preko 700 naših žitelja što najbolje svjedoči o tome da ima interesa, ali još više svjedoči o tome da naši žitelji imaju povjerenje u kompletnu medicinsku skrb Specijalne bolnice Naftalan – rekao je Kolarec.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te s odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji dostupan je ovdje. 

U svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do 1. lipnja 2023. godine.

Također, dodijeljen je i ugovor kojim će Zagrebačka županija sufinancirati Preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože koji provodi Naftalan u suradnji s Ljekarnama Zagrebačke županije, za koji je u Proračunu u 2023. godini osigurano nešto više od 9.000,00 eura.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
28.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.