Now Reading:
Međimurci na mrežnim stranicama krenuli u borbu za svoju bolnicu: Ne damo našu bolnicu! U samo dva dana grupa broji 3000 članova!
Full Article 2 minutes read

Međimurci na mrežnim stranicama krenuli u borbu za svoju bolnicu: Ne damo našu bolnicu! U samo dva dana grupa broji 3000 članova!

Nakon što su u Hrvatskom saboru izglasane promjene dvaju zdravstvenih zakona koji, između ostalog, uključuju i centralizaciju općih bolnica, odnosno prijenos upravljačkih prava sa županija na državu, protivljenje ovoj odluci sve je glasnije.

Tako je ovih dana na Facebooku osvanula grupa pod nazivom „Ne damo Županijsku bolnicu Čakovec” koja trenutno broji malo manje od 3.000 članova koji se redom protive preuzimanju čakovečke bolnice.

-Građani Međimurja prije stotinjak godina skupili su glave i snage te su zajedničkim naporima potaknuli izgradnju i oformljivanje već tada prijeko potrebne bolnice. Pedeset godina kasnije to međimursko zajedništvo ponovno je nadjačalo sve izazove i prepreke te je doprinosom građana Međimurja izgrađena nova zgrada bolnice – stoji u opisu grupe.

Dodaje se i da je Županijska bolnica Čakovec danas jedna od najmodernijih i najopremljenijih bolnica u Hrvatskoj, a rezultati i statistika pokazuju da je jedna od najučinkovitijih i najproduktivnijih.

-ZATO BOLNICA MORA OSTATI MEĐIMURKAMA I MEĐIMURCIMA jer naša bolnica predstavlja – zajedništvo svih Međimuraca koje su je vlastitim žuljevima gradili – poručuju ujedinjeni Međimurci.

U komentarima pozivaju i na prosvjed te ističu da, iako su vladajući prodali hrvatsko zlato, neka međimursko ostave na miru.

-Već su nam sve uzeli što su stvorili i sufinancirali naši djedovi i roditelji samodoprinosima i sufinanciranjima (telefon, struja, itd). Sad bi sekta htjela uzeti i bolnicu, a nakon toga slijedi voda i ostalo. Vrtni patuljak Vili uz blagoslov AP i međimurskih izdajnika pokušava pokoriti i obezvrijediti nas Međimurce! Vrijeme je da se organiziramo i zaustavimo bandu! – piše u jednom komentaru.

-Ne dajmo veleizdajnicima ništa, a ne samo bolnicu – piše drugi.

tklopotan / www.sjever.hr
28.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.