Now Reading:
Rad Koprivničko-križevačke županije na stvaranju kvalitetnih socijalnih okvira koji mogu biti primjer puno većim sredinama pohvalio i ministar Piletić
Full Article 2 minutes read

Rad Koprivničko-križevačke županije na stvaranju kvalitetnih socijalnih okvira koji mogu biti primjer puno većim sredinama pohvalio i ministar Piletić

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u ponedjeljak je prisustvovao 13. sjednici Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika koja se održala u prostorijama Udruge Mali princ u Đurđevcu koju je vodio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Ministar Piletić pohvalio je rad Udruge Mali princ i Koprivničko-križevačke županije na stvaranju kvalitetnih socijalnih okvira koji mogu biti primjer i puno većim sredinama te najavio aktivnosti i mjere vezane uz daljnji razvoj socijalnih politika koje će u narednom razdoblju provoditi Ministarstvo i Vlada.

Župan Koren istaknuo je kako Županija u svom djelokrugu rada veliku pozornost polaže provođenju i unaprjeđivanju socijalnih politika što je vidljivo u brojnim županijskim programima, projektima i aktivnostima koji se provode kako bi se mladima, socijalno ugroženima, starijoj populaciji, ali i svima ostalima koji su u potrebi, pružila adekvatna pomoć i stvorili uvjeti dostojni za kvalitetan život.

-Drago nam je što na području naše županije djeluju ovakvo vrijedne udruge koje su na najbolji način okrenute prema potrebama članova naše zajednice koji trebaju pomoć. One su i spona prema institucijama koje pomažu u financijskom i tehničkom aspektu, posebno u ovom vremenu u kojem je potreba sve veća. Hvala i resornom ministarstvu koje potporama i financijskim izdvajanjima prati sve aktivnosti te pomaže ne samo u izgradnji infrastrukture nego i u raznim projektima kojima se zapošljavaju asistenti i pomoćnici koji su vrijedna karika u lancu i rade direktno s korisnicima – rekao je Koren.

Članovima Vijeća predstavljeni su Nacrt prijedloga Zakona o humanitarnoj pomoći, Operativni plan deinstitucionalizacije, prevencije institucionalizacije i transformacije pružatelja socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj od 2022. do 2027. godine te Indikativni godišnji plan objave poziva u sklopu ESF+ fonda.

Spomenimo i da je ministar Piletić sa suradnicima nakon Vijeća obišao Kuću podrške “Mali princ” te se upoznao s projektima uspostave infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac i Centra za osobe s invaliditetom.

www.sjever.hr / kckzz.hr
27.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.