Now Reading:
PU koprivničko-križevačka provela akciju pojačanog nadzora prometa – vozač upravljao automobilom s 2,78 promila u krvi
Full Article 2 minutes read

PU koprivničko-križevačka provela akciju pojačanog nadzora prometa – vozač upravljao automobilom s 2,78 promila u krvi

Tijekom vikenda sankcionirano je čak 212 prometnih prekršaja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama evidentirani su u jednoj prometnoj nesreći, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u dvije prometne nesreće. Dva vozača napustila su mjesto događaja prometnih nesreće te su naknadno pronađeni.

Okolnosti uslijed kojih je najčešće došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2) nepropisno kretanje vozila na kolniku (2) i nepropisno uključivanje u promet (1).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 20.25 sati, na otvorenom dijelu ceste Koprivnica – Torčec kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,78 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak u 9.34 sati, u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 127 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka i recidivista.

Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

-Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova – poručili su iz PU koprivničko-križevačke.

sjever.hr
27.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.