Now Reading:
Čak 14 prometnih nesreća tijekom vikenda na varaždinskim prometnicama
Full Article 3 minutes read

Čak 14 prometnih nesreća tijekom vikenda na varaždinskim prometnicama

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 14 prometnih nesreća i to 4 s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 08 sati, u ulici Braće Radića u Varaždinu, ozlijeđena je 15-godišnjakinja. Ona je upravljala biciklom i dolaskom pred raskrižje nastavila je nepropisno vožnju preko navedenog pješačkog prijelaza na suprotni kolnik. Tom prilikom došlo je do naleta prednjeg dijela osobnog automobila kojim je upravljao 66-godišnjak u lijevi bočni dio bicikla. Prilikom udara 15-godišnjakinja je pala sa bicikla i zadobila ozljede. Navedeni sudionici nisu tražili postupanje policije, već je 15-godišnjakinja naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

U subotu oko 13 sati, u mjestu Lančić, 18-godišnjak je upravljao osobnim vozilom iz smjera Lepoglave u smjeru Ivanca. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio van kolnika te udario prednjim dijelom vozila u betonski most. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobio 18-godišnjak i 15-godišnja putnica iz vozila, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U noći sa subote na nedjelju, 18-godišnjak je upravljao osobnim vozilom iz smjera Očure u smjeru Ivanca te je dolaskom do raskrižja na kolnik iskočila srneća divljač, kojom prilikom je zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio na meki teren gdje je sa prednjim djelom vozila naletio na metalni stup javne rasvjete. Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije koja je pružila liječničku pomoć 18-godišnjaku, kojom prilikom je utvrđeno kako je isti zadobio lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju ujutro u ulici Rade Končara u mjestu Beretinec, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. 50-godišnjak je upravljao mopedom te za vrijeme vožnje nije imao zaštitnu kacigu na glavi. Pri izlasku iz desnog zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, te je sletio ulijevo i udario lijevom stranom mopeda u betonsku ogradu, nakon čega je pao na kolnik. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, dok će se njegove ozlijede okvalificirati naknadno.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 95 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 54 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 103 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 296 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.62 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 106 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a nije bilo vozača zadržanih u prostorijama do otrežnjenja.

Foto: ilustracija
vzaktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.