Now Reading:
Župan Marušić sa studentima potpisao ugovore o dodjeli stipendija
Full Article 2 minutes read

Župan Marušić sa studentima potpisao ugovore o dodjeli stipendija

Bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić ovih je dana potpisao ugovore s 22 studenta koji su u ovoj akademskoj godini ostvarili pravo na stipendiju. Pet studenata stipendiju je ostvarilo po kriteriju darovitosti, dva – po socijalnom kriteriju, a 15 je stipendija za studente deficitarnih zanimanja.

Župan Marušić tom je prilikom naglasio je da će svim studentima retroaktivno biti isplaćeni svi zaostaci te objasnio da se procedura dodjele završava tek sada, zbog izmjene Pravilnika o stipendiranju koji je potkraj prošle godine usvojila Županijska skupština.

Novim pravilnikom promijenili smo kriterije za dodjelu stipendija tako da ih sada dodjeljujemo u tri kategorije; za darovite studente, po socijalnom kriteriju i za studente deficitarnih zanimanja. Za ovu akademsku godinu na listi deficitarnih zanimanja na našem području su: medicina, matematika, njemački jezik i književnost ili germanistika, fizika, edukacijska rehabilitacija i građevinarstvo – istaknuo je župan dodajući da s nove 22 stipendije Županija stipendira ukupno 59 studenata. Studentima je zaželio puno uspjeha u obrazovanju.

Novi stipendist je i Vedran Vuglić, student medicine.

– Student sam prve godine medicine i ova stipendija puno mi znači jer je život zbog inflacije sve skuplji. Skripte i stručna literatura nisu baš jeftini, pa će mi ova stipendija biti od značajne koristi. Također sredstva koja dobijemo poticaj su nam da završimo godinu i cilj da što prije odnosno u roku dovršimo svoje školovanje, a zatim krenemo raditi – kazao je Vuglić te uime svih studenata zahvalio županu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na dobivenim sredstvima.

Inače, među 22 nova primatelja stipendije, 13 je studenata medicine.

www.sjever.hr
24.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.