Now Reading:
U varaždinsku bolnicu stigla hvalevrijedna donacija – jedinica intenzivnog liječenja novorođenčadi bogatija za monitor za praćenje vitalnih funkcija
Full Article 2 minutes read

U varaždinsku bolnicu stigla hvalevrijedna donacija – jedinica intenzivnog liječenja novorođenčadi bogatija za monitor za praćenje vitalnih funkcija

Hvalevrijedna donacija stigla je na Odjel za neonatologiju i jedinicu intenzivnog liječenja novorođenčadi Opće bolnice Varaždin. Naime, Inner Wheel District 191 Hrvatska te Inner Wheel klub Varaždin, koji ove godine slavi 25. godišnjicu rada i djelovanja, uručili su varaždinskom rodilištu prijeko potreban monitor za praćenje vitalnih funkcija.

Zahvalivši na ovoj vrijednoj donaciji koja će doprinijeti kvaliteti zbrinjavanja njihovih najmlađih pacijenata, voditelj Odjela, doktor Tomislav Sajko poručio je kako će im taj uređaj biti od velike pomoći.

-Riječ je o monitoru za praćenje vitalnih funkcija – srca i srčane akcije. To je standard u normalnom zbrinjavanju i ono što je prijeko potrebno da bi Odjel mogao normalno funkcionirati i sasvim ćemo ga sigurno iskoristiti maksimalno – rekao je Sajko.

Iako Odjel trenutno raspolaže dovoljnim brojem monitora za praćenje vitalnih funkcija, trenutno imaju samo jedan ovakav uređaj, pa im je ova donacija itekako dobro došla.

-Na jedinici intenzivnog liječenja trenutno je četvero novorođenčadi. To su djeca koja su ranije rođena i manje su rodne mase zbog čega je nužno pratiti njihove vitalne funkcije za što nam ovakvi uređaji i služe – pojasnio je Sajko.

Inače, Inner Wheel se bavi humanitarnim radom i školovanjem djece slabijeg imovinskog stanja, a ove godine, Inner Wheel klub Varaždin povodom obilježavanja četvrt stoljeća svog rada i djelovanja, donacijom vrijednom 2.800 eura odlučio je pomoći upravo varaždinskom rodilištu.

-Klub koji predsjeda, a ove je godine to naš klub, provodi akciju u svojoj lokalnoj sredini i odlučuje gdje će usmjeriti sredstva. Mi smo odlučili da ih ove godine usmjerimo na nabavu pulsnog oksimetra za rodilište, prema dogovoru s doktorom Sajkom i prema njihovim potrebama – rekla je Ruža Šmrček, predsjednica Inner Wheel kluba Varaždin.

Uz ovaj uređaj, varaždinskom rodilištu donirali su i ručnike za najmlađe pacijente te dezinfekcijska sredstva koja im svakodnevno trebaju.

-Za varaždinsko rodilište odlučili smo se jer znamo da će to koristiti dugi niz godina te da sredstva neće biti utrošena uzalud, već su na korist čitavoj zajednici našega kraja – zaključila je Šmrček.

www.sjever.hr
24.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.