Now Reading:
Je li moguće? Mlada liječnica žurila na hitnu intervenciju, kažnjena je zbog prebrze vožnje
Full Article 2 minutes read

Je li moguće? Mlada liječnica žurila na hitnu intervenciju, kažnjena je zbog prebrze vožnje

Liječnice hitne pomoći koja je proglašena krivom i osuđena zbog prebrze vožnje tvrdi kako je žurila na posao zbog hitnog slučaja, donosi danica.hr.

Prema presudi, riječ je o događaju iz lipnja prošle godine oko 18.40 na cesti u Vukojevcima blizu Našica. Policija je snimila 28-godišnju liječnicu kako upravlja volkswagenom brzinom od 88 kilometara na sat na cesti s ograničenjem od 50 kilometara na sat.

Policija je prekršajnim nalogom zatražila primjerenu kaznu i zabranu upravljanja automobilom. Liječnica je na sudu u cijelosti priznala brzu vožnju, no rekla je kako je žurila na posao zbog hitnog slučaja.

-Tog dana žurila sam na posao zbog hitnog slučaja. Molim da mi se ublaži novčana kazna jer otplaćujem stambeni kredit i ne izrekne zabrana upravljanja. Automobil mi treba zbog prirode posla kao liječnice. Osim toga, dosad nisam prekršajno kažnjavana – branila se mlada liječnica hitne pomoći.

Sutkinja ju je na kraju proglasila krivom i kaznila s 300 eura te mora podmiriti 13,30 eura troškova prekršajnog postupka.

-Prema okrivljenici nije primijenjena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije s obzirom na njezino dosadašnje ponašanje u prometu, te činjenice da joj je vozilo neophodno zbog prirode posla kao liječnice jer je zaposlena na hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu. Osim toga, po ocjeni suda, ne postoji opasnost od ponavljanja navedenog prekršaja, a tome i ugrožavanja sigurnosti prometa – zaključuje se u nepravomoćnoj presudi.

www.sjever.hr / danica.hr
24.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.