Now Reading:
Je li moguće? Mlada liječnica žurila na hitnu intervenciju, kažnjena je zbog prebrze vožnje
Full Article 2 minutes read

Je li moguće? Mlada liječnica žurila na hitnu intervenciju, kažnjena je zbog prebrze vožnje

Liječnice hitne pomoći koja je proglašena krivom i osuđena zbog prebrze vožnje tvrdi kako je žurila na posao zbog hitnog slučaja, donosi danica.hr.

Prema presudi, riječ je o događaju iz lipnja prošle godine oko 18.40 na cesti u Vukojevcima blizu Našica. Policija je snimila 28-godišnju liječnicu kako upravlja volkswagenom brzinom od 88 kilometara na sat na cesti s ograničenjem od 50 kilometara na sat.

Policija je prekršajnim nalogom zatražila primjerenu kaznu i zabranu upravljanja automobilom. Liječnica je na sudu u cijelosti priznala brzu vožnju, no rekla je kako je žurila na posao zbog hitnog slučaja.

-Tog dana žurila sam na posao zbog hitnog slučaja. Molim da mi se ublaži novčana kazna jer otplaćujem stambeni kredit i ne izrekne zabrana upravljanja. Automobil mi treba zbog prirode posla kao liječnice. Osim toga, dosad nisam prekršajno kažnjavana – branila se mlada liječnica hitne pomoći.

Sutkinja ju je na kraju proglasila krivom i kaznila s 300 eura te mora podmiriti 13,30 eura troškova prekršajnog postupka.

-Prema okrivljenici nije primijenjena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije s obzirom na njezino dosadašnje ponašanje u prometu, te činjenice da joj je vozilo neophodno zbog prirode posla kao liječnice jer je zaposlena na hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu. Osim toga, po ocjeni suda, ne postoji opasnost od ponavljanja navedenog prekršaja, a tome i ugrožavanja sigurnosti prometa – zaključuje se u nepravomoćnoj presudi.

www.sjever.hr / danica.hr
24.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.