Now Reading:
IZDANO UPOZORENJE Ne pospremajte zimsku robu – stiže jaka promjena vremena i naglo zahlađenje, moguća i tuča!
Full Article 2 minutes read

IZDANO UPOZORENJE Ne pospremajte zimsku robu – stiže jaka promjena vremena i naglo zahlađenje, moguća i tuča!

DHMZ je izdao posebno priopćenje kojim najavljuje značajnu promjenu vremena idućih dana.

-I sljedeći tjedan stiže nam jaka promjena vremena i naglo zahladnjenje, slično kao što je bilo krajem veljače. Razlika je ipak u tome da ožujak već sada u nekim mjestima bilježi značajnu količinu oborine. Prošli su dani bili iznadprosječno topli, s najvišom temperaturom zraka primjerenijom kraju travnja ili početku svibnja što je potaklo prirodu na buđenje i očituje se u visokoj koncentraciji peluda drveća u većem dijelu zemlje – objavio je DHMZ.

Već u subotu 25. ožujka preko Hrvatske će se premjestiti frontalni poremećaj s kojim će stići nešto vlažniji i hladniji zrak pa će se temperatura u mnogim krajevima spustiti na vrijednosti primjerenije dobu godine.

Izraženija promjena uz dotok osjetno hladnijeg zraka sa sjeverozapada dolazi na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak. Pritom će se preko nas premještati nekoliko centara niskog tlaka zraka i pripadni frontalni poremećaji.

Glavnina drugog vala oborine stiže krajem nedjelje i u ponedjeljak prijepodne, nerijetko popraćena i grmljavinom, a ne može se isključiti i mogućnost tuče. Uz zahladnjenje u ponedjeljak ujutro kiša će u najvišem gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, no kako će se od sredine dana oborina već biti manje – vrlo je mala vjerojatnost stvaranja značajnijeg snježnog pokrivača.

sjever.hr/24sata.hr
24.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.