Now Reading:
Predstavljen novi model nastave: Učenici bi u školi trebali biti od 8 do 17 sati
Full Article 2 minutes read

Predstavljen novi model nastave: Učenici bi u školi trebali biti od 8 do 17 sati

Šest novih predmeta, više tjelesnog, geografije, matematike i hrvatskog, manje informatike, bez domaćih zadaća neki su od detalja programa cjelodnevne škole koju će od jeseni eksperimentalno provoditi 50 škola, predstavljenih jučer u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, piše Index.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavilo je te objavilo Javni poziv osnovnim školama za podnošenje prijava za sudjelovanje u eksperimentalnom programu “Osnovna škola kao cjelodnevna škola” koji će trajati četiri školske godine, a u njega će biti uključeni učenici od 1. do 8. razreda u 50 škola.

– Djeca nam nedovoljno dugo borave u samim školama i onu zadnju poziciju moramo promijeniti i promijenit ćemo s konceptom cjelodnevne škole – kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs predstavljajući program cjelodnevne škole, a prenosi Index.

Školski dan trajat će od 8 do 17 sati svaki dan. Obavezna nastava trajat će do 15 ili 15.30 sati, u okviru toga učenici imaju topli obrok, a slijedi drugi dio koji pohađaju učenici koji to odaberu, a to su izvannastavne aktivnosti do 17 ili 17.30. Potom će slijediti izvanškolske aktivnosti koje ne pokriva proračun i mogu biti eventualno sufinancirane na neki drugi način – dodao je Fuchs.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr / www.index.hr
23.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.