Now Reading:
Predstavljen novi model nastave: Učenici bi u školi trebali biti od 8 do 17 sati
Full Article 2 minutes read

Predstavljen novi model nastave: Učenici bi u školi trebali biti od 8 do 17 sati

Šest novih predmeta, više tjelesnog, geografije, matematike i hrvatskog, manje informatike, bez domaćih zadaća neki su od detalja programa cjelodnevne škole koju će od jeseni eksperimentalno provoditi 50 škola, predstavljenih jučer u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, piše Index.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavilo je te objavilo Javni poziv osnovnim školama za podnošenje prijava za sudjelovanje u eksperimentalnom programu “Osnovna škola kao cjelodnevna škola” koji će trajati četiri školske godine, a u njega će biti uključeni učenici od 1. do 8. razreda u 50 škola.

– Djeca nam nedovoljno dugo borave u samim školama i onu zadnju poziciju moramo promijeniti i promijenit ćemo s konceptom cjelodnevne škole – kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs predstavljajući program cjelodnevne škole, a prenosi Index.

Školski dan trajat će od 8 do 17 sati svaki dan. Obavezna nastava trajat će do 15 ili 15.30 sati, u okviru toga učenici imaju topli obrok, a slijedi drugi dio koji pohađaju učenici koji to odaberu, a to su izvannastavne aktivnosti do 17 ili 17.30. Potom će slijediti izvanškolske aktivnosti koje ne pokriva proračun i mogu biti eventualno sufinancirane na neki drugi način – dodao je Fuchs.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr / www.index.hr
23.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.