Now Reading:
Bogata ponuda OPG-ovaca s hrvatske i slovenske strane uskoro dostupna u Murskom Središću na obnovljenoj tržnici vrijednoj 400 tisuća eura!
Full Article 2 minutes read

Bogata ponuda OPG-ovaca s hrvatske i slovenske strane uskoro dostupna u Murskom Središću na obnovljenoj tržnici vrijednoj 400 tisuća eura!

Temeljem najavljenog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „INTERREG Program Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2021.-2027.“ gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak sazvao je sastanak sa stručnim službama, konzultantima te potencijalnim partnerima na projektu.
 
Obzirom što je u najavi navedenog poziva istaknuto da se projekti provode u suradnji s partnerima s obje strane granice Grad Mursko Središće će prijaviti rekonstrukciju gradske tržnice u vrijednosti od 400 tisuća eura, a gdje će partner biti Občina Lendava koja će prijaviti izgradnju rasvjete kod Vinariuma Lendava te će se u navedeni projekt također moguće priključiti pobratimljeni Grad Ozalj , a koji je isto tako u pograničnom području sa Slovenijom te Občina Metlika iz Slovenije također partner na projektu. 

Projektom bi se razvio zeleni i održivi turizam kroz ponudu lokalnih OPG-ova s hrvatske i slovenske strane te bi se svi proizvodi prodavali međusobno odnosno hrvatski proizvodi bi se prodavali u Sloveniji i slovenski proizvodi u Hrvatskoj.
 
Također, održani je sastanak vezan uz prijavu projekta energetske obnove zgrade nove sportske dvorane na javni poziv „Energetska obnova zgrada javnog sektor“ iz Programa Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. Projekt energetske obnove nove sportske dvorane vrijedan je 920.000 eura gdje je sufinanciranje 80%.

sjever.hr/mursko-sredisce.hr
23.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.